Selam,
Yaptığım araştırmaya göre Linux için DFX benzeri olarak SoundPimp ve adını şimdi anımsayamadığım bir program daha var ama ikisi de ücretli.
Ama genel anlamda PulseAudio da iyi iş çıkarıyor. En büyük becerisi, sadece müzik çalar için değil, o sırada hoparlörden çıkan ses ne kaynaklı olursa olsun (tarayıcı, video oynatıcı, sistem sesleri, oyun vb) ses iyileştirmesini yapabilmesi ki DFX de tam olarak bunu yapar. DFX, sisteme kendi ses sürücüsünü kurup yapıyor. PulseAudio da anladığım kadarıyla bu iş için eklenti (Plug-in) kuruyor.
PulseAudio ile ilgili gördüğüm tek sorun, eğer sesi, ses kaynağı üzerinden kısıyorsanız ya da yükseltiyorsanız, sesi kısa bir süreliğine cızırdatıyor.
Sistemin genel sesini kısıp açarken sorun yok ama kısma işlemini örneğin Banshee program arayüzü üzerinden ya da bildirim alanındaki ses tuşuna basıp uygulamalara basıp ilgili programın sesini kısıp açarken cızırdama oluyor. Belki de sadece benim sistemimde oluyor bu, bilemiyorum. Neden böyle yaptığını da bulamadım. Siz kullanıyorsanız belki deneyebilirsiniz sizin için de geçerli mi diye...
Ama dediğim gibi genel anlamda PulseAudio iş görüyor.
Teşekkür ederim.