Selam,
[member=8]Butterfly[/member]
Bilgisayarı kapatırken "...freedesktop modem manager..." içerikli bir hata mesajı alıyordum.
Bu hata mesajı çok kısa göründüğü için ne olduğnu tam olarak görmek mümkün değil.
Neyse ki bunun kaydının tutulduğu yer /var/log/upstart/modemmanager.log dosyasıymış.
upstart klasöründe bir çok modemmanagerlog dosyası var, daha doğrusu arşivlenip saklanmış halde bir çok log dosyası var.
Arşivlenmemiş halde duran Modemmanager.log dosyasında ise şu satırlar var:
ModemManager[785]: <warn> Could not acquire the 'org.freedesktop.ModemManager1' service name
g_dbus_connection_real_closed: Remote peer vanished with error: Underlying GIOStream returned 0 bytes on an async read (g-io-error-quark, 0). Exiting.
ModemManager[785]: <info> ModemManager is shut down
ModemManager[706]: <info> ModemManager (version 1.0.0) starting...
ModemManager[706]: <warn> Couldn't find support for device at '/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:02:00.0': not supported by any plugin
ModemManager[706]: <warn> Could not acquire the 'org.freedesktop.ModemManager1' service name
g_dbus_connection_real_closed: Remote peer vanished with error: Underlying GIOStream returned 0 bytes on an async read (g-io-error-quark, 0). Exiting.
ModemManager[706]: <info> ModemManager is shut down
ModemManager[754]: <info> ModemManager (version 1.0.0) starting...
ModemManager[754]: <warn> Couldn't find support for device at '/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:02:00.0': not supported by any pluginBu modemmanager mobil broadband ile ilgilidir deniyor
buradaBilemedim, kaldırmak mevcut sorunu çözer mi bilemedim.
Ya da bu satırlardaki bilgiler bendeki sorunla ilgili olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Mesajlar Birleştirildi.
[member=8]Butterfly[/member]
Her seferinde başka bir şey denediğim için ayrı yanıt yazıyorum. Kusura bakmayın.
Sorunun benim kurcalayıp bozduğum bir ayardan mı yoksa genel bir sorun kaynaklı mı olduğunu denemek için aklıma boot edilebilir USB ile Linux Mint Cinnamon ile sistemi başlatmak geldi. Bunu yaptığımda da download hızı 10.5 Mbit/sn seviyelerinde oldu.
Yani sorun sadece benim halihazırda kullanıyor olduğum Cinnamon'la ilgili değil.
Donanımla ilgili de değil, çünkü Windows ortamında böyle bir sorun yoktu. Sürücü olarak da Realtek'in sitesinden verdiği sürücüyü indirip kurdum sorun değişmedi.
Linux Mint Cinnamon'da sanki bir şey el frenini çekiyor gibi... Anlayamadım.
Belki de bug olarak belirtmek lazım.
Ne dersiniz?