Gönderen Konu: Configurable Menu bilgisayarı kilitliyor  (Okunma sayısı 4838 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Configurable Menu bilgisayarı kilitliyor
« : 24 Aralık 2015, 18:54:27 »
Selam,
Panel uygulamacıklarından Configurable Menu uygulamasını denemek istiyorum ama ne zaman panele eklesem aşağıdaki gibi bir hata veriyor.

Bu hatayı 10 sn gibi aralıklarla tekrarlıyor, ve 3. hatadan sonra fare ve klavye işlevsizleşiyor. Mecburen kasanın üstündeki yeniden başlatma tuşuna (reset) tuşuna basmak zorunda kalıyorum.
Tekrar açıldığında eğer hemen panelden kaldırmazsam aynı döngü tekrarlanıyor. 17.3 Rosa kullanıyorum ama 17.2 kullanıyorken de vardı.
Merak ettiğim bir uygulamacık, bir çözümü var mıdır bu sorunun?
Şimdiden teşekkürler.
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Configurable Menu bilgisayarı kilitliyor
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2015, 21:57:26 »
Sanırım geliştiricinin bir güncelleme yapması gerekiyor, buradaki konuyu takip edebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sezmen

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Pardus 19.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2015, 22:43:34 »
Aynı hatayı alıyorum. 17.2 de bu sorun yoktu ve bu uygulamacığı kullanıyordum. Güncelleme ile 17.3'e geçince aynı hatayı aldığım ve bilgisayarım kilitlendiği için kaldırdım. Mecburen öntanımlı menüyü kullanıyorum şuan.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.
https://500px.com/sezginmendil

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2015, 01:19:02 »
Denediğim de aynı sorunu ben de yaşadım, kısa sürede bir güncelleme gelip sorunun düzeleceğini sanıyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2015, 16:34:14 »
Bunun yerine Slingshot menü dekullanılabilir. http://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/197
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2015, 16:55:26 »
Öneri için teşekkürler.
Şahsi görüşüm, kesinlikle varsayılan menü uygulaması Slingshot'tan kullanışlı.

Düzenleme:
İşler gönüllülük esasına göre yürüyor biliyorum ama eğer bir uygulama işletim sisteminin içinde kurulabilir olarak duruyorsa bunun anlamı kurulabilir olmasının gerekliliğidir. Kullanıcı, acaba kurulur mu, uyumlu mu, ya da ne oldu şimdi, niye kurulmuyor diye uğraşmamalı.
(En azından 41 yaşındaki biri olan bana göre durum bu şekilde. 20 sene önce üniversitedeyken bilgisayarla boğuşmaktan keyif aldığımı bile söyleyebilirim. Şimdilerde pek değil ne yazık ki.)

Yazacağım konuda işler nasıl yürüyor bilemiyorum ama bence şu şekilde yapılabilir; eğer işletim sisteminde kurulabilir olarak bulundurulan bir uygulama, geçerli sürümle çalışıyorsa ancak yeni çıkacak sürümde çalışamayacaksa, bunu işletim sisteminin yeni sürümünü hazırlanayanlar pek muhtemel ki bilir. Bu noktada kurulabilir listesindeki uygulamayı yazan kişiye, "Bak biz yakında işletim sisteminin yeni sürümünü çıkaracağız. Senin uygulaman bu yeni sürümle uyumlu değil. Şu vakte kadar yayınladığım test sürümüne bakıp, benim çıkacak yeni sürümüme uygun hale getir, aksi durumda ne yazık ki kurulabilir listesinde uygulamana yer veremeyeceğiz" demeliler. Bu sayede benim açtığım bu konudaki ve bu konudaki tip aksaklıklar hiç yaşanmayabilir.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2015, 20:51:31 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2016, 19:54:59 »
 sayın [member=2572]dirent[/member]    aynen size katılıyorum.Yeni keşfettiğm bir uygulama.  Configruable Menu içinde 18 tane menü çeşidi bulunduran harika bir uygulama. Şahsımın acizane  düşüncesi Cinnamon için en güzel menu uygulaması diye bilirim. Keşke buna bir el atsalar. iknci resimde görüleceği gibi hep uyarı veriyor.

Aşağıdaki bir seçenek 

الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى