Gönderen Konu: Hangi Dağıtımı Tercih Etmeliyim?  (Okunma sayısı 2594 defa)

Çevrimdışı ademsahin

• Yeni Penguen
  • *
  • www.lojistikdefteri.com
    • Lojistik Defteri
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • İşlemci: Intel N3350
Hangi Dağıtımı Tercih Etmeliyim?
« : 28 Aralık 2015, 16:08:13 »
Herkese merhaba,

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Belli dönemlerde kısa süreli olarak farklı linux dağıtımlarını kullandım. Bu şekilde forumda konu çok var biliyorum ama işim nedeniyle pek vaktim olmuyor bu nedenle de deneyerek kendime uygun dağıtımı bulma şansım maalesef yok. Bilgisayarda oyun falan oynamam internette gezmek, web tasarım, film izle, müzik dinle, ufaktan grafik işlemleri şeklinde devam ediyor. Yani Windows kullanmamı gerektirecek bir durum yok. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıya yazıyorum. Benim önceliğim çift ekran kartı nedeniyle sıkıntı yaratmasın hızlı bir şekilde kullanayım görünümü hoş olsun dağıtımlar konusunda çok iyi bir bilgiye sahip değilim bu nedenle hangi dağıtımı önerirseniz onu öğrenmeye başlayacağım kullanırken o yüzden hangisini daha iyi kullanıyorsan onu kullan da demeyin lütfen :)

Exper Karizma A5V-C83

İ7 4.nesil işlemci
8 GB ram
Nvidia Geforce 635M 2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
128 GB SSD

Ubuntu kurmayı düşündüm Unity arayüzüne alışamadım bir türlü sistem iyi olduğu için KDE kurayım dedim o da böyle bir sistemde bile nedense açmak istediğim şeylerde birkaç saniyelik gecikme yaşanıyor. Mint kurayım dedim internette Elementary OS kur diyen var, Arc kur diyen var, Debian dağıtımlı kur diyen var, Pardus kur diyen var özetle herkes herşeyi tavsiye ediyor :)

Son olarak sorunsuz ve stabil çalışan tasarımı da güzel olan uyumluluk sıkıntısı yaşatmayacak bir dağıtım arıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 64bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Hangi Dağıtımı Tercih Etmeliyim?
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2015, 17:11:53 »
Sistem özellikleri gayet iyi, her dağıtım rahatlıkla çalışır. Ben mint'i cinnamon versiyonunu tavsiye ederim, hem görsellik hem de performans açısından bence en iyisi... Ubuntu, elementary, manjaro gibi dağıtımlar da denedim ama hiç biri linux mint cinnamon'un verdiği rahatlığı vermiyor bence... Bir de şöyle bir şey var; linux'a bulaşınca ister istemez rahat durmuyorsunuz  :) habire başka dağıtımlar deniyorsunuz -özellikle meraktan- o yüzden deneyerek karar vermek en doğrusu...

Çevrimdışı ademsahin

• Yeni Penguen
  • *
  • www.lojistikdefteri.com
    • Lojistik Defteri
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • İşlemci: Intel N3350
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2015, 18:45:51 »
Doğrudur keşke iş yoğunluğu nedeniyle vakitsizlik sıkıntısı olmasa da deneyerek bulabilsem doğru dağıtımı :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2015, 20:59:06 »
Linux Mint 17.3 Cinnamon'u deneyebilirsiniz. Intel + Nvidia hibrit GPU için Nvidia Prime çözümünü öneririm. Çok fazla uğraşmadan Intel ve Nvidia GPU arasında geçiş yapabiliyorsunuz. [Nasıl] Intel + Nvidia Optimus Destekli Hibrid GPU İçin Nvidia Prime Kurulumu

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]