Gönderen Konu: Elementary OS kuramıyorum. Boot menu'de USB ve DVD görünmüyor  (Okunma sayısı 4453 defa)

Çevrimdışı Anywhen

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 Rosa Cinnamon
Linux Mint kullanıyorum ve farklı  bir linux dağıtımını kullanmak istiyorum. USB'ye Elementary OS dağıtımını Rufus ile UEFİ olarak bootladım. Ama bilgisayarı yeniden başlatıp boot menu'ye girdiğimde yalnızca "ubuntu" yazıyor. Diagnostic Screen'e gelip baktığımda USB'yi gördüğünü görüyorum. Ama boot menu'de ulaşamıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
USB'e yazdırdığınız işletim sistemi GRUB ekranında görünmez zaten, sabit diskiniz de kurulu olan sistemleri gösterir GRUB ekranı. BIOS ayarlarından önyükleme alanını USB olarak göstermeyi deneyebilirsiniz veya F10-F11 gibi tuşlarla (bilgisayara göre F tuşları değişkenlik gösterir) hangi aygıt ile başlayacağını seçebilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Anywhen

• Yeni Penguen
  • *
Bios ekranına da ulaşamadığımı farkettim şu an. :/

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Genelde BIOS girişi F2 tuşu olur, bilgisayarınızın marka modelini yazarak google'da BIOS'a nasıl girebileceğinizi bulabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Anywhen

• Yeni Penguen
  • *
F2'ye basıyorum siyah bir ekran geliyor ve ardından bilgisayarı açıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Yardım etmeyeceksiniz sanırım. :/
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2016, 16:28:40 Gönderen: Anywhen »