Gönderen Konu: Linux Mint 18'le Birlikte Gelecek Uygulamalar(X-Apps)  (Okunma sayısı 5464 defa)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Linux Mint proje lideri Clement Lefebevre 28 Ocak'ta Mint18'in kendine has uygulamalarla geleceğini duyurdu. Gedit gibi bazı uygulamaların geçmişte uyum sorunları oluşturduğunu hatırlatarak yeni uygulamaların bu tip sorunları çözmek için yayınlanacağını belirtti. Geliştirilecek uygulamalar Cinnamon, Mate ve Xfce'ye uyumlu olarak geliştirilecek. Bu sayede Ubuntu, GNOME gibi projelere olan bağımlılık biraz daha azalacak.(Duyuruda, geliştirilecek uygulamaların muhtemelen diğer masaüstü ortamlarına da uyumlu olabileceği de belirtilmiş.)

Şimdilik iki uygulama hakkında bilgi verilmiş. Birincisi pluma tabanlı metin düzenleyicisi xed. Diğeri ise totem tabanlı bir ortam oynatıcı: xplayer.

Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

http://blog.linuxmint.com/?p=2985
http://segfault.linuxmint.com/2016/02/the-first-two-x-apps-are-ready/
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2016, 15:45:51 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 18'le Birlikte Gelecek Uygulamalar(X-Apps)
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2016, 19:00:22 »
Linux Mint ekibi temel uygulamalarda geleneksel kullanımı sunabilmek için böylebir yöntem tercih ediyor. Böylece alıştığımız uygulamaları başlık ve menü çubuğu ile sağlamayı hedefliyorlar. Dağıtım ve masaüstü ortamı kısıtlarından bağımsız olarak devam ettirilecek bu uygulamalar ile sürümler arasında ortak bir yapı/dil oluşturulması da hedeflenmiş olabilir.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2016, 13:48:25 »
Daha önce bazı başlıklar altında yazdığım gibi bağımlılıktan arınabilse Mint bence son kullanıcı için en iyi masaüstü ortamı sağlıyor. Mint'i Mint yapan kendine has araçlar da bu şekilde arttırıldıkça çok daha iyi olacak ancak diğer taraftan geliştiricilere daha fazla yük binecek olması kötü bir durum.  :)
Neyse maddi manevi desteği eksik etmeyelim.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2016, 17:25:36 »
LinuxMint yol haritasına göre yukarıdakilere ek olarak
  • pix
  • xreader
  • xviewer
araçları Mint 18.1'de gelecekmiş. LinuxMint ekip lideri, hesap makinesi, sözlük gibi küçük uygulamalarından zaman için de gelebileceğini Şubat ayında belirtmiş.
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2016, 22:51:57 Gönderen: Genizcil_N »

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2016, 19:22:12 »
Gnome bağımlılığından kurtulup kendine has uygulamalarını yapması ilerleyen zamanlarda çok işler yapacağına işaret.  8)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"