Gönderen Konu: G31M-ES2L Bios ve Boot Sorunu  (Okunma sayısı 3494 defa)

Çevrimdışı OnurB

• Çok Yeni Penguen
  • *
G31M-ES2L Bios ve Boot Sorunu
« : 12 Şubat 2016, 18:22:42 »
Merhabalar bu anakartlı emektar bilgisayarıma Linux kurmak istedim. Fakat benim kablolu usb yerim bozuk o yüzden biosa giremiyordum bende çareyi bios pilini çıkartıp takmakta buldum. Öyle yapınca girebiliyorum. Ben bunu yapiyorum Ayarları yapıyorum ama fakat ne yazik ki ayarlarım kaydolmuyor. usb klavyeyi etkinleştiriyorum ama sonradan görmüyor. Usb ile linux kuracağım görmesi için ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum. Hepsini denedim bir türlü görmedi. Kafayı yemek üzereyim.

Yardımcı olabilir misiniz ? Wİndowstan kurtulmak istiyorum.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: G31M-ES2L Bios ve Boot Sorunu
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2016, 18:46:47 »
Konuyu tam olarak anlayamadım, kablolu USB yerim bozuk derken ne demek istediniz ? USB girişlerinizden biri mi bozuk demek istiyorsunuz ? BIOS pilini çıkartıp taktığında kendini sıfırlayacaktır, USB klavye vb. ayarları yapmanıza gerek yok, Boot seçeneklerinden First Boot'u USB olarak gösterip ayarları kaydedeceksiniz ve böylelikle açılışta bilgisayarınız USB ile boot olabilecek.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı OnurB

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2016, 18:54:04 »
Alıntı yapılan: Danny
Konuyu tam olarak anlayamadım, kablolu USB yerim bozuk derken ne demek istediniz ? USB girişlerinizden biri mi bozuk demek istiyorsunuz ? BIOS pilini çıkartıp taktığında kendini sıfırlayacaktır, USB klavye vb. ayarları yapmanıza gerek yok, Boot seçeneklerinden First Boot'u USB olarak gösterip ayarları kaydedeceksiniz ve böylelikle açılışta bilgisayarınız USB ile boot olabilecek.
Kablolu klavye için takılan bir yer orası bozuk demek istedim.  First Botu USB HDD- USB ZIP -USB FDD gibi seçeneklere tıklamama rağmen okumadı flashı.  Biostayken klavye çalışmıyor o yüzden pili çıkartıp takmak  zorundayım yoksa  bir şeye giremem. 

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2016, 19:06:08 »
Açılışta F10 veya F11 tuşlarından biri olabilir devamlı olarak basın, boot menüsü çıkacaktır. Oradan flash belleği seçip başlatmayı deneyebilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı OnurB

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2016, 19:07:31 »
Açılışta F10 veya F11 tuşlarından biri olabilir devamlı olarak basın, boot menüsü çıkacaktır. Oradan flash belleği seçip başlatmayı deneyebilirsiniz.

Orada Flash bellek yok :(  Tam olarak orada + işareti ile olması gerekiyor ama yok. Usb ye rufus ile sanırım kurdum  linuxu ama 1 gb bile değil. Acaba orada mı sıkıntı var ?