Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux mint 17.3 Kde plasma 5 kurmak hakkinda  (Okunma sayısı 6338 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Merhaba;
Linux Mint 17.3 Kde için, Kde plasma 5 kurmamiz mümkün mü ?
17.3 sistem ile birlikte Kde plasma 5 gelmedigini biliyorum acaba sonradan kurabilir miyiz ve verimli olur mu ?
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 13:32:04 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux mint 17.3 Kde plasma 5 kurmak hakkinda
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2016, 12:54:34 »
Aşağıdaki komutlarla PPA deposundan kurmayı deneyebilirsiniz. Sonucu hakkında bir fikrim yok.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install plasma-desktop plasma-workspace plasma-workspace-wallpapers
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2016, 12:58:11 »
Aşağıdaki komutlarla PPA deposundan kurmayı deneyebilirsiniz. Sonucu hakkında bir fikrim yok.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo apt-get update
sudo apt-get install plasma-desktop plasma-workspace plasma-workspace-wallpapers

Tesekkur ederim ben bir deneyeyim.
Ayrica iso dosyalarini indirme baglantisi ne zaman aktif olur ?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2016, 13:03:29 »
Yerinizde olsam denemezdim kararlılık sorunları yaşamanız kaçınılmaz.  :(  Mint 18 sürümünü bekleyin yok illa kullanıcam derseniz Mnajaro-KDE sürümü tavsiye edebilirim.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2016, 13:10:31 »
Yerinizde olsam denemezdim kararlılık sorunları yaşamanız kaçınılmaz.  :(  Mint 18 sürümünü bekleyin yok illa kullanıcam derseniz Mnajaro-KDE sürümü tavsiye edebilirim.

Tesekkur ederim.
En iyisi mint 18'i beklemek
Manjaro duydum ama denemeye firsatim olmadi.
Acikcasi mintten kopmak istemedim.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 13:17:52 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2016, 13:29:42 »
Belirtiyim 1 seneye yakındır kullanıyorum. KDE 4 oturmuş kararlı yapısını bulamazsınız. Çeviri ve kararlılık sorunları var ancak ilk zamanlarındaki gibi değil sizinde dediğiniz gibi Mint 18 sürümü daha sorunsuz kalıcı bir sistem olacaktır. Belirtiyim Manjaro'yu önerme sebebim ise güncel bir dağıtım olmasından ötürü. :) Tema, simge vs şeyler yüzünden denemek istiyorsanız KDE4 için KDE 5 temalarını bulabilirsiniz.

Sorunuzun yanıtını aldıysanız çözüldü olarak etiketleyin lütfen.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 13:30:50 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2016, 13:31:46 »
Belirtiyim 1 seneye yakındır kullanıyorum. KDE 4 oturmuş kararlı yapısını bulamazsınız. Çeviri ve kararlılık sorunları var ancak ilk zamanlarındaki gibi değil sizinde dediğiniz gibi Mint 18 sürümü daha sorunsuz kalıcı bir sistem olacaktır. Belirtiyim Manjaro'yu önerme sebebim ise güncel bir dağıtım olmasından ötürü. :) Tema, simge vs şeyler yüzünden denemek istiyorsanız KDE4 için KDE 5 temalarını bulabilirsiniz.

Sorunuzun yanıtını aldıysanız çözüldü olarak etiketleyin lütfen.
Tesekkur ederim
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ