Gönderen Konu: Elementary OS Steam Kurulumu ve Eksik 32 Bit Kütüphane Sorunu  (Okunma sayısı 6101 defa)

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhabalar, iki gün öncesine kadar Mint kullanırken bugün Elementary'e geçtim ancak bir sorun farkettim: Mint'te ücretsiz ve kolayca kurduğum Steam burada ücretliydi? Yanında free yazıyor ve ücret yazmıyor ama Install yerine buy yazıyor. Yine de tıkladım. Ubuntu One ödeme ekranına yolladı. Bunun sebebi nedir? Bedava nasıl kullanacağım?
edit: tamam ödeme yapmadan da kurulabiliyormuş devam edince fakat uygulamayı açmaya çalışırken şöyle bir hata aldım: You are missing the following 32-bit libraries, and Steam may not run:
libc.so.6

bunu nasıl düzelteceğim?

Düzenleme : konu başlığı
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2016, 19:31:11 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Elementary OS Steam Kurulumu ve Eksik 32 Bit Kütüphane Sorunu
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2016, 19:28:38 »
[member=2993]Boreass[/member], Steam kuramamak ayrı bir sorun, sistemdeki eksik bir 32 bit kütüphanesi sebebiyle Steam uygulamasının açılmaması ayrı bir sorundur. Forumda bu hususlar için ayrı konular açılması bekliyoruz. Sorunu çözdükten sonra farklı bir sorunu aynı başlıktan dile getirerek çözüme ulaşmak size katkı sağlayabilir, ama benzer sorunları forumda arayanların mevcut çözümlere erişememelerine sebep olabilir.

Aşağıdaki komutla eksik olan 32 bit kütüphanesini kurmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install libc6-i386
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2016, 19:30:04 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2016, 20:09:06 »
[member=2993]Boreass[/member], Steam kuramamak ayrı bir sorun, sistemdeki eksik bir 32 bit kütüphanesi sebebiyle Steam uygulamasının açılmaması ayrı bir sorundur. Forumda bu hususlar için ayrı konular açılması bekliyoruz. Sorunu çözdükten sonra farklı bir sorunu aynı başlıktan dile getirerek çözüme ulaşmak size katkı sağlayabilir, ama benzer sorunları forumda arayanların mevcut çözümlere erişememelerine sebep olabilir.

Tamam, teşekkürler hocam. Düzeldi. Bir daha yapmamaya çalışacağım ama her soru için ayrı başlık açmak da birazcık Forumu kirletir gibi gelmişti. Neyse yine de çok teşekkür ederim. Artık ayrı ayrı açıyım o zaman.

Mesajlar Birleştirildi.

Hocam yaptım ama şimdi de libglso1 hatası verdi bunun çözümü nedir?
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2016, 21:03:35 Gönderen: Boreass »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2016, 22:12:03 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp çıktısını paylaşınız, çıktıya göre yönlendirelim.

dpkg -l | grep libgl1-mesa-dri
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2016, 23:04:31 »
Çok teşekkür ederim Kelebek Bey/Hanım ama Elementary OS'dan vazgeçip geri Mint'e döndüm. Oldukça sorun oldu ve bu da beni sıktı. Artık sorularımı Mint üzerinden cevaplayacağım. :D