İyi geceler olsun,
Haklısınız. Hatta çok daha fazlasını sunuyor. Bir kere yüzlerce lira ödeyerek alınan Msoffice'den artısı olan Libreoffice ve 1.000 TL'nin üzerinde olan photoshop'un aynsı olan Gimp, Linuxmint kurulum dvd'siyle birlikte gömülü geliyor.
Üstelik Windowsda olduğu gibi kapı kapı dolaşıp, program aramak zorunda kalmıyorsunuz. Acaba girdiğim web sitesi virüslü mü ya da indirdiğim programda virüs var mı kaygısı yaşamıyorsunuz? Yani para verip internet güvenlik paketi almak, onu güncel tutmak ve de iki de bir sistem taraması yapmak zorunda kalmıyorsunuz.
Linuxmint'e - ben öyle yapıyorum - windowsa ait kişisel dosyalarınızın olduğu bölümü bağlayıp, onda istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz.
Ayrıca da, Wine'ı kurarak - gecko ve mono paketleriyle (yoksa wine çalışmaz) - lightdriver benzeri windows programları dahil - birçok .exe uzantılı dosyayı Linuxmint'te tıpkı windowsda program kurar gibi kurarak, kullanabiliyorsunuz. Bu bağlamda size
www.gezginler.net adresinde bulabileceğiniz tapinradio'yu şiddetle öneriyorum. Ayrıca video convert programı olan any video converter'da - mp3 de oluşturabiliyor video cliplerden - Linuxmint'te sorunsuz çalıştırıyor.
Bir de Linuxmint yazılım yöneticisinde bulacağınız ve aslında KDE uygulaması olmasına karşın, cinnamon arayüzünde de çalışan amarok'u da öneriyorum. Bu uygulama dinlediğiniz mp3 dosyasının sözlerini anında uygulama ekranına yansıtıyor. Hemen bir noktayı belirteyim, amarok yalnızca mp3'ler için. Ve içinde radyosu da var.