Merhaba,
Web tarayıcısı konusunda alışkanlıklar bize sunulan özellikleri göz ardı etmemize sebep olabiliyor pek çok durumda. Ben de bahsi geçen ve geçmeyen (SlimBrowser, SlimJet, Waterfox, Pole Moon, Yandex, Comodo Dragon, Comodo Ice Dragon, Lunascape, TORCH, Safari, Dolphin, UC Browser, Avant Browser vb... ) pek çok tarayıcıyı denedim. Ben de Opera'yı tavsiye ederim. Chrome tabanlı olsa da kendi çizgisi ve özellikleri ile öne çıkıyor.
(1) Dahili reklam engelleme özelliği - Standart liste dışında istenilen içerik engelleme listesine abone olunabiliyor.
(2) Dahili başlangıç sayfası (SpeedDials)
(3) Güçlü eklenti desteği. Chrome'da olmayan ya da Google'ın izin vermediği eklentileri (örneğin video indirme) kurup kullanabilme.
(4) Senkronizasyon ile başlangıç sayfası, yer imleri, geçmiş, parola vb. tüm bilgilerin senkronizasyonu
(5) Batarya koruma özelliği (yeni eklendi)
(6) Dahili Haberler servisi - Tüm dünyadan yüzlerce içerik sağlayıcısından haberleri ve güncel yazıları o sitelere gitmeden takip edebilirsiniz.
(7) Dahili RSS Okuyucusu - Yeni eklenen bir özellik.
(

İndirme yöneticisi Chrome'daki gibi altta değil Firefox gibi araç çubuğunda ve çok daha işlevsel
(9) Hız ve güvenlik özellikleri - Heap compaction ile çok daha düşük bellek kullanımı
En güncel Opera deneyimi için Opera Developer sürümünü tavsiye ederim; gayet stabil çalışıyor. Developer sürümü ve en güncel Opera bilgileri burada:
https://www.opera.com/blogs/desktop/