Gönderen Konu: [Çözüldü] pc kapanmıyor  (Okunma sayısı 3725 defa)

Çevrimdışı mavellen

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • İşlemci: msi u180
[Çözüldü] pc kapanmıyor
« : 06 Mart 2016, 12:02:40 »
Arkadaşlar 4 tane pc var hepsine linux mint 17.3 xfce var,çok güzel çalışıyorlar bir sıkıntı yok ama acer marka cihazımı kapatamıyorum.Kapanışta lm logosu takılı kalıyor,yediden başlat dediğimde sıkıntı yok işlemi yerine getiriyor.Formda ve başka sitelerde kapanma ile ilgili sorunları araştırdım benim sorunuma benzer sorunlarda yapılması gerekenleri yaptım ama netice lamadım.Bana yardım edin bu sorundan ötürü tekrardan sistem kurmak istemiyorum.En son cihazlarıma pulse audi yükledim.Diğerlerinede yükledim ama sorun teşkil etmedi.Yalnız farkında olmadığım pulseden öncemi sonramı bu sorun başladı.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2016, 09:48:58 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: pc kapanmıyor
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2016, 14:30:46 »
Sunulan önerilerde bunu zaten denemiştim vb. gibi dönüşler almamak için, uyguladığınız çözüm önerilerini buraya aktarınız.

[warning] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2016, 14:35:40 »
Çıktıları vermeden önce sistemi güncelleyip arkasından çıktıları verebilirsiniz.

Çevrimdışı mavellen

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2016, 19:38:06 »
Yabancı internet sitelerinde sorunumla akalı olabilecek konuları inceledim faydası olmadı.O kadar çok nette dolandımki hangilerini yazayım bilemiyorum.Sitemi yeniden yükledim şunu farkettim bir önceki yüklemem hatalıymış.Bunu nerden anladım,yükleme bittiğinde sistemi yeniden başlat dediğinde benimki yeniden başlamamış siyah bir ekranda takılı kalmıştı ve bende power tuşu ile kapamaya zorlamıştım.Ama yeni kurduğum sistemde böyle bir sorun olmadı kendiliğinden restart oldu.Şuan stabil çalışıyor ve işime yaramayan ama pc de bulunsun gibi hiçbir uygulamayı yüklemeyi düşünmüyorum mesela pulseaudi gibi,internette dolanırken yabancı sitelerde bu yazılımın desdeğinin olmadığından bahsedildi ordan öğrendim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2016, 22:14:27 »
Pulse Audio gereksiz bir paket değil, ses ile ilgili bir servisdir. Zaten sistemle kurulu gelir, başka bir şeyden bahsetmiş olabilirler.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mavellen

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2016, 14:46:29 »
sistemde kurulu değildi ben yükledim,başıma bela ettim,keşke hiç ellemeseydim.Nerden biliyorum kurmadan önce aradım sistemde sadece audi denetleme merkezi vardı o yoktu.Bu neler yaptı anlatayım.Paneldeki hopörlör simgesinin kaybolmasına neden oldu sonra hopörlöri geri getireyim derken operanın grafiğini bozdum.Travian oynuyorum ekran kartı yüklü değilmiş gibi görüntü var fire fox ile böyle bir şey yok işin kötü tarafı bende operadan başka tarayıcı kullanamıyorum.Hopörlör için kullandığım kod
Kod: [Seç]
mv ~/.config/xfce4  ~/.config/xfce4.bak sonra sistemi yeniden başlattım akabinde opera mahvoldu.Opera gitti ama diğer herşey normale döndü.Bu pulseaudiyi kaldırmayı denedim ama muvaffak olamadım.

Mesajlar Birleştirildi.
http://
« Son Düzenleme: 07 Mart 2016, 17:25:28 Gönderen: mavellen »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2016, 09:31:29 »
[member=2939]mavellen[/member], aynı konu altında birden falza soru ve sorun hakkında konuşmuyoruz. PC kapanma sorunu çözüldü ise bu konuyu etiketlerseniz kilitleyelim.

Xfce panel sıfırlaması için aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bununla birlikte yüklediğiniz pavucontrol sadece bir ses karıştırıcısıdır. Ses simgesinin kaybolmasına doğrudan sebep olmaz ve bahsettiğiniz diğer sorunların kaynağında bunun kurulu olmasının yatacağını sanmıyorum.

xfce4-panel --quit ; pkill xfconfd ; rm -rf ~/.config/xfce4/panel ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml ; xfce4-panel;
Birbirinden farklı her sorun için yeni açacağınız ayrı konular altından devam edebiliriz.

Çevrimdışı mavellen

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2016, 09:35:49 »
böyle birşey oldu
fatih[member=2237]fatih[/member]-Lenovo-B590 ~ $ xfce4-panel --quit ; pkill xfconfd ; rm -rf ~/.config/xfce4/panel ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml ; xfce4-panel;
init: indicator-application main süreci sonlandı, yeniden meydana getiriliyor
init: indicator-application main süreci sonlandı, yeniden meydana getiriliyor
init: indicator-application çok hızlı meydana geliyor, durduruldu

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2016, 09:48:14 »
Bu konuyu kilitleyelim, lütfen bu konu altından farklı sorunların çözümüne devam etmeyelim. Sizden yeni konu açmanızı bekliyoruz.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2016, 09:49:43 Gönderen: Butterfly »