Gönderen Konu: [Çözüldü] RedHat Tarafı'na Geçilir mi?  (Okunma sayısı 6027 defa)

Çevrimdışı Dorabeon

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] RedHat Tarafı'na Geçilir mi?
« : 06 Mart 2016, 15:24:04 »
Merhabalar. Şu ana kadar 3 tane Debian tabanlı işletim sistemi kullandım ve hala Mint kullanıyorum fakat RedHat tarafını da özellikle Fedora ve OpenSuse'yi çok merak ediyorum. Bunların desteği Ubuntu ve Mint'e göre nasıl? Kullanımları kolay mı? Yazılım bulma konusunda sıkıntı çeker miyim? Mint beni çok güzel tatmin ediyor ancak bir sürü dağıtımın olması insanı cezbediyor. Şimdiden Teşekkürler..
« Son Düzenleme: 06 Mart 2016, 16:11:53 Gönderen: Dorabeon »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: RedHat Tarafı'na Geçilir mi?
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2016, 15:43:02 »
Red Hat bir ev kullanıcısı için günlük kullanımda ideal olmayabilir, zira aslında bu dağıtımlar sunucular için özel olarak oluşturulmuş dağıtımlardır. Aynı şekilde Fedora ; Red Hat tarafından resmi olarak desteklenen ve Red Hat Enterprise Linux ürünü için bir test ortamı görevi görmektedir.  Aynı şekilde SUSE Linux sunucu tarafında, openSUSE ise de daha çok sunucu tarafında kullanılan ancak masaüstü sürümleri bulunan dağıtımlardır. Deneyimli olmayan kullanıcılar için fazla önermediğimiz dağıtımlardır.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Dorabeon

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: RedHat Tarafı'na Geçilir mi?
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2016, 16:11:44 »
Red Hat bir ev kullanıcısı için günlük kullanımda ideal olmayabilir, zira aslında bu dağıtımlar sunucular için özel olarak oluşturulmuş dağıtımlardır. Aynı şekilde Fedora ; Red Hat tarafından resmi olarak desteklenen ve Red Hat Enterprise Linux ürünü için bir test ortamı görevi görmektedir.  Aynı şekilde SUSE Linux sunucu tarafında, openSUSE ise de daha çok sunucu tarafında kullanılan ancak masaüstü sürümleri bulunan dağıtımlardır. Deneyimli olmayan kullanıcılar için fazla önermediğimiz dağıtımlardır.
O zaman ben de Debian tabanlılar ile devam edeyim. Zaten sırf merak için sormuştum. Teşekkürler..

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: [Çözüldü] RedHat Tarafı'na Geçilir mi?
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2016, 16:28:47 »
Çözüldü etiketine rağmen OpenSUSE için şunları söylemek istiyorum. Belki de Türkiye için en sağlam fanlarından biriyim. Yast, zypper gibi kullandığı yazılımlar gayet kaliteli. Fakat, işin fakat olan kısmı kesinlikle performans yoksunu bir sistem. Özellikle ev kullanıcıları için. Çıldırtır. Vİrtualbox üzerinde istediğin dağıtımı deneyip hangisinin sana uygun oldıuğuna karar verebilirsin.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Dorabeon

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] RedHat Tarafı'na Geçilir mi?
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2016, 16:42:37 »
Çözüldü etiketine rağmen OpenSUSE için şunları söylemek istiyorum. Belki de Türkiye için en sağlam fanlarından biriyim. Yast, zypper gibi kullandığı yazılımlar gayet kaliteli. Fakat, işin fakat olan kısmı kesinlikle performans yoksunu bir sistem. Özellikle ev kullanıcıları için. Çıldırtır. Vİrtualbox üzerinde istediğin dağıtımı deneyip hangisinin sana uygun oldıuğuna karar verebilirsin.
Teşekkürler. Boş bir zamanda deneyeyim sanal makine üzerinden.