Herkese merhaba,
Son günlerde sistem nerdeyse kullanılmaz hale geldi. Her ne yüklemeye kalksam "öncelikle tutulan bozuk paketlerinizi düzeltin" uyarısını alıyorum. Çok araştırdım ama net bir çözüm bulamadım. Temel çözüm yöntemlerini denedim. autoclean,autoremove, update ve upgrade bundan ayrı BleachBit ile sistemi temizleme gibi ...
Ama yine de bu uyarıyı almaya devam ediyorum. Oldukça sinir bozucu bir durum son günlerde sistemi update ederken başka bir hata almaya da başladım. "bozuk paketlerle" bir ilgisi olup olmadığını tam olarak anlamadım. Ama yine de paylaşayım.
Sistem: Debian64bit-MATE
apt-get update
47 sn.'de 4.777 kB alındı (101 kB/s)
W: http://dl.google.com/linux/chrome/deb/dists/stable/Release ağdan alınamadı. 'Release' dosyasında olması beklenilen 'main/binary-i386/Packages' girdisi bulunamadı (sources.list dosyasındaki girdi ya da satır hatalı)
E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.
E: /var/lib/dpkg/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?
apt-get install mysql-workbench=6.2.3+dfsg-7
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
Bazı paketler kurulamadı. Bu durum, olanaksız bir durum istemiş
olduğunuzu ya da kararsız (unstable) dağıtımı kullandığınızı ve
bazı paketlerin henüz oluşturulamamış ya da oluşturulmakta
olduğunu gösterir.
Aşağıdaki bilgiler durumu çözmenize yardımcı olabilir:
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
mysql-workbench : Bağımlılıklar: libgdal1h (>= 1.8.0) ama kurulmayacak
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.
Synaptic paket yöneticisinden bir görüntü;