Gönderen Konu: Configurable Menu sorunu yalnızca bende mi var yoksa genel mi?  (Okunma sayısı 4277 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Configurable Menu'yu bir kez tıkladığımda "repos sourceActor is undefined" ardından ne zaman özelleştirmek için sağ tık yapsam her şey kilitleniyor ve bilgisayarın güç dümesine basılı tutup kapatıp yeniden açmam gerekiyor bilgisayarı.

Rica etsem siz de dener misiniz, bu sorun bana özel mi yoksa Configurable Menu'nun genel bir sorunu mu?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Öncelikle, Sistem Ayaraları => Uygulamacıklar kısmından Configurable Menu uygulamacığını seçiniz ve sağ tıklayıp Kaldır seçeneği ile kaldırınız.

Sonra buradaki Github sayfasında bulunan sürümü indirinizve sağ tık ile çıkartınız. Çıkarttığınız dizin için içindeki configurableMenu@lestcape dizinini aşağıdaki komut ile açılan konuma taşıyınız. Sonra ilgili uygulamacığı yeniden panele eklemeyi deneyiniz.

Kod: [Seç]
nemo ~/.local/share/cinnamon/applets/
[info]Konu Cinnamon bölümüne taşınmıştır.[/info]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
@Butterfly Şimdi deneyeceğim. Peki sorun genel mi?

Kilitlenme sorunu ortadan kalktı fakat bu kez Menü tıklanmıyor.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2016, 14:35:39 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ben de kurup denedim, bir sorun görünmüyor. Oturumu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Bilgisayarı yeniden başlattım, Cinnamon çöktü hatası aldım.

Yaklaşık bir yıldır Sony bilgisayarımda kaç defa Linux kurduysam hep olur olmadık sonlardan ötürü Windows'a geçip yapmıştım. Öncesinde ise yaklaşık iki yıl kadar da Asus bilgisayarımda Linux kurup kurup yine benzer sorunlardan ötürü Windows'a geçmiştim.

Anladım ki Linux kullanmak için her bilgisayar uygun olmuyormuş; kaldı ki her iki bilgisayarım da performanslı idi.

Yeni bir bilgisayar alana kadar Linux'a geçmeme kararı aldım çünkü aksi durumda Linux gibi muhteşem bir sistemi kullanma hevesim bilgisayarlarım yüzünden hüsranla sonuçlanıyor.

Sanırım uygun bir zamanda Linux için ya FreeDos bir PC alacağım ya da Dell marka Ubuntu yüklü bir PC alacağım.

Bu son yazdığım hakkında fikirleriniz varsa lütfen esirgemeyin.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Cinnamon masaüstü durduk yere çökmez. Muhakkak yaptığınız ve aktarmadığınız bir şeyler vardır. Uyumsuz bir eklenti vb. sebeplerle 3D hızlandırmadaki bir sorun buna neden olabilir. Çok uzatmak istemiyorum. Sorunun kaynağını çözmeye ya da öğrenmeye çalışmadan peşinen fikrinizi belirtmişsiniz, bu durumda sorunu çözmek gibi bir niyetiniz olmayacağından hareketle konu kilitlenmiştir.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2016, 19:19:15 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
[member=2130]yinemimail[/member], dipnot olarak şunu ekleyim, MATE veya Xfce gibi 2D özellikli bir masaüstü ortamı kurmayı deneyebilirsiniz. Böylece Cinnamon masaüstü ortamında karşılabileceğiniz bu tür olumsuz deneyimleri minumuma indirmiş olursunuz. Özellikle MATE masaüstünü önerebilirim. En az Cinnamon masaüstü kadar özelleştirilebilir bir ortamdır ve Linux Mint MATE ile gelen Mintmenü'de en az Cinnamon menüsü kadar yeteneklidir. Ayrıca MATE masaüstü, Cinnamon masaütüne göre daha performanslıdır.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2016, 20:42:09 Gönderen: Butterfly »