Uç birimde şunu gösterdi:

Mesajlar Birleştirildi.
Hikayeyi en baştan anlatmak gerekirse şöyle. ''Meta trader 4'' isminde bir program var. Bu program, borsada alım satım işlemleri yapmaya yarayan bir program. Sadece windows'da çalışıyor. Başka bir işletim sisteminde çalışmıyor. Ama bu programın yapımcıları, ''wine'' benzeri programlar vasıtasıyla, bu meta trader programının, wine'da çalışabilmesi için, wine için uygun, meta trader programı yapmışlar. Bu wine için uygun olan meta trader programı, kendi sitesinden indiriliyor. Başka yerden indirilmiyor.
İnternet erişimi ttnet. Zyxel markalı modem ile internete bağlanıyorum. Bu modemin ve dns ayarlarının sıfırlamalarını yaptım. Bu modeme iki tane laptop bağlı. Bu laptopların modem bağlantıları kablolu. Kablosuz erişim kapalı. Her iki laptop'da da aynı işletim sistemi kurulu.
Tabi önce, her iki laptop'a da, bu wine programlarının hepsini, paket yöneticisinden indirdim. Paket yöneticisindeki bütün wine programlarını indirdim. Ve daha sonra, bu meta trader programını, kendi sitesinden, wine programında çalışabilecek olan versiyonunu, sitesindeki hazır linkten tek tıkla direkt indirdim. Dosya ''mt4setup.exe'' olarak, indirilenler bölümüne indi.

Bu indirme işlemi için, sitedeki linkine tıkladığımda, indirme işlemi direkt gerçekleşti. İndirirken, indirme tercihi sormadı. Ve sonra, bu dosyayı, sağ tıklayıp, birlikte aç seçeneklerinden, ''wine windows program loader'' seçeneğini seçerek tıkladım.

Dosya bu birlikte aç seçeneği ile, otomatik olarak, her işi kendi yapıp, programı kurdu, masa üstüne yerleştirdi, açtı ve çalıştırmaya başaldı.
Bütün bu işlemlerin aynısını, diyer laptop'ta da yapmak isteyince, bu diyer laptop, bu proxy hatasını verdi.

Mesajlar Birleştirildi.
Aynı internet erişimine sahip, aynı modeme kablo ile bağlı, aynı işletim sistemi yüklü, iki laptop'ta, bu program, birinde sorunsuz yüklendi ve çalışıyor ama diyerinde proxy hatası veriyor.