Gönderen Konu: [Çözüldü] Grub Kurmama  (Okunma sayısı 3355 defa)

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: -
  • İşlemci: -
[Çözüldü] Grub Kurmama
« : 24 Mart 2016, 18:19:18 »
Merhaba arkadaşlar.Kısa bir süre önce laptop'ım kırıldı ve babamın bilgisayarını kullanmaya başladım.HDD'si sağlamdı, bende içine linux kurup dual boot yapayım dedim.Neyse işte Mint otomatik olarak boot ediliyordu.Yani grub açılıyordu direk.Babamda anlamadığı için harddiskimi çıkarmış kasadan, sonrada grub recovery mode'da kalmış.Ben gelince düzelttim.Babamda birdaha kurmamamı söyledi.Şimdi sorum şu : Windows boot loader boot edilecek şekilde(grub olmadan) nasıl linux mint kurabilirim ?
« Son Düzenleme: 29 Mart 2016, 22:53:41 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Grub Kurmama
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2016, 22:05:52 »
Grub'u sizin harddiskinize kurun ve açılış sırasında başlangıç yapacağınız diski seçiniz. Hangi diske açılış önceliği verirseniz onda yüklü önyükleyici devreye girer.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: -
  • İşlemci: -
Ynt: Grub Kurmama
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2016, 21:58:33 »
Grub'u sizin harddiskinize kurun ve açılış sırasında başlangıç yapacağınız diski seçiniz. Hangi diske açılış önceliği verirseniz onda yüklü önyükleyici devreye girer.

Beni galiba yanlış anlamışsınız.Ben windows boot loader'ın çıkmasını istiyordum.Önceliği vermiştim fakat windows boot loader'da görünmüyordu linux.Bende Easybcd ile sorunumu çözüdm.