Gönderen Konu: Windows'tan Linux bölümüne ulaşmak  (Okunma sayısı 2647 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Windows'tan Linux bölümüne ulaşmak
« : 27 Mart 2016, 22:53:58 »
Bilgisayarımda bölümlendirilmiş disklerde MATE ve Windows 10 kurulu.
MATE ile çalışırken Windows'un kurulu olduğu bölüme ulaşabiliyorum, ancak Windows ile çalışırken MATE'in kurulu olduğu bölüme ulaşamıyorum.

Bunun için bir yol var mıdır?
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Windows'tan Linux bölümüne ulaşmak
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2016, 01:22:33 »
Linux üzerinden Windows dosyalarınıza erişebiliyor hatta yazma / değiştirme iznine bile sahip olabiliyorsunuz. Ancak bildiğim kadarıyla Windows üzerinden aynı işlemi gerçekleştiremiyorsunuz. https://sourceforge.net/projects/ext2read/files/ isimli yazılım windows üzerinden linux (ext2/ext3/ext4) disklerini görmenize ve dosyalarınızı windows'a aktarmanıza imkan sağlıyor ama diskinizin Linux bölümlerine yazma izni vermiyor. Bunun dışında benzer yazılımlar var ancak yazma izni olan programlar varsa da kullanmak ne kadar güvenli tartışılır. Yazma izni olmaması güvenlik açısından iyi bir şey.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2016, 01:24:01 Gönderen: Danny »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Ynt: Windows'tan Linux bölümüne ulaşmak
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2016, 01:53:06 »
Cevap için teşekkürler.
Yetkisiz, izinsiz yazma için iyi bir şey olabilir ama benim durumumda olduğu gibi yazma ihtiyacı mevcut.
Düşünün ki, bir sebepten dolayı Linux için yazılmamış bir yazılımı kullanmak durumundasınız ve o yazılımdan elde edeceğiniz çıktılar mevcut.
Bu çıktıları Linux bölümündekilerle eş zamanlı olarak kıyaslamanız lazım. Her iki diskte de durduk yere kopyalar oluşturmanız gerekiyor. Bir kaç megabaytelık bir kaç dosya için sorun değil, ama birden çok ve yüksek boyutlu dosyalar söz konusuysa zaman ve yer kaybı.

En azından oturum açma şifresi ile erişilebilir olmalıydı diye düşünüyorum.
Bayılıyorum buraya