Gönderen Konu: uzak masaüstü yazdırma seçeneği  (Okunma sayısı 4532 defa)

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
uzak masaüstü yazdırma seçeneği
« : 31 Mart 2016, 17:31:19 »
Merhabalar,

Aşağıda ki kırmızı alan içerisinde bulunan komut ile local de bulunan bir klasörü uzak masaüstünde paylaşıma açabiliyorum.

Aşağıda ki resim ise uzakmasaüstünden bir görüntüdür. Burada görülen "bigliislem üzerinde share" gibi.

Yukarıdaki komut gibi, bilgisayarıma tanımlı olan bir yazıcıyıda uzak masaüstünde gösterebilirmiyim. Uzak bir sunucudan print almak istediğim zaman önce local masaüstüne kayıt yapıyorum ondan sonra çıktı alabiliyorum Burada ki işlemi her gün yapan kullanıcılarımız için biraz zor oluyor. Bunun için bir çözüm arıyorum ama bulamadım.
Önerisi olan arkadaşlarımızdan değerli görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekkürler.
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: uzak masaüstü yazdırma seçeneği
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2016, 18:55:52 »
Merhabalar,

Aşağıda ki kırmızı alan içerisinde bulunan komut ile local de bulunan bir klasörü uzak masaüstünde paylaşıma açabiliyorum.

Aşağıda ki resim ise uzakmasaüstünden bir görüntüdür. Burada görülen "bigliislem üzerinde share" gibi.

Yukarıdaki komut gibi, bilgisayarıma tanımlı olan bir yazıcıyıda uzak masaüstünde gösterebilirmiyim. Uzak bir sunucudan print almak istediğim zaman önce local masaüstüne kayıt yapıyorum ondan sonra çıktı alabiliyorum Burada ki işlemi her gün yapan kullanıcılarımız için biraz zor oluyor. Bunun için bir çözüm arıyorum ama bulamadım.
Önerisi olan arkadaşlarımızdan değerli görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekkürler.
Yazıcıyı palaşıma açarsan ağdaki tüm bilgisayarlarda görünecektir. Bu şekilde mint makinada tanımlı yazıcıyı win8 laptoptan çıktı almak için kullanabiliyorum. Yazıcıyı paylaşıma açman yeterli olacaktır.
« Son Düzenleme: 31 Mart 2016, 19:12:05 Gönderen: minteger »

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2016, 10:14:45 »
[member=660]minteger[/member]  cevabın için teşekkür ederim. Yazıcı network bir yazıcı (ip alan bir cihaz). uzak masaüstü yazıdırme seçeneği de var. Normalde bu tür durumlarda local printeri rdp yaparken local printeri görsün vs gibi ayarlı mevcuttur. Bunu işaretlersen uzak masaüstünde ki bir nesneyi yazdırabiliyorsun. Yukarıda belirttiğim konuda mesela eğer ben -r parametresi ile localimde bulunan bir dosyayı göstermiş olmasaydım share işlemini gerçekleştirememiş olacaktım. Remote destkop ta da bir komut ile localimde bulunan yazıcıyı paylaştırabileceğimi düşünüyorum ama internetten araştırdım bulamadım. Oluyor mu linuxte onuda bilmiyorum ama bana mantıklı gelen oluyor gibi..
olsa süper olur.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2016, 00:58:31 »
[member=660]minteger[/member]  cevabın için teşekkür ederim. Yazıcı network bir yazıcı (ip alan bir cihaz). uzak masaüstü yazıdırme seçeneği de var. Normalde bu tür durumlarda local printeri rdp yaparken local printeri görsün vs gibi ayarlı mevcuttur. Bunu işaretlersen uzak masaüstünde ki bir nesneyi yazdırabiliyorsun. Yukarıda belirttiğim konuda mesela eğer ben -r parametresi ile localimde bulunan bir dosyayı göstermiş olmasaydım share işlemini gerçekleştirememiş olacaktım. Remote destkop ta da bir komut ile localimde bulunan yazıcıyı paylaştırabileceğimi düşünüyorum ama internetten araştırdım bulamadım. Oluyor mu linuxte onuda bilmiyorum ama bana mantıklı gelen oluyor gibi..
olsa süper olur.

Sanırım bu konu bira beni aşıyor. Ancak ip yazıyıcıya dünyanın istediğin yerinden ulaşıp çıktı alabilirsin tabiki. Ancak söylediğin şekilde nasıl olur bilemiycem açıkcası. Anlaşılan sen gerektiğinde bu yazıcıya başka bir yerden ulaşıp paylaşıma açtırabilmeyi düşünüyorsun. Kafa yormak istiyorum biraz ancak şimdilik pek fazla eğilemeyeceğim konunun üstüne. Vaktim olursa kurcalarım bi  ihtimal..

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2016, 13:27:27 »
teşekküre ederim [member=660]minteger[/member] bende konu ile ilgili fırsat buldukça araştırma yapıyorum. rdesktop seçeneklerinde böyle bir şey yazıyor ama tam olarak nasıl kullanılacağını bulamadım.
Kod: [Seç]
-r printer:<printername>[=<driver>],...
              Redirects a printer queue on the client to the server. The <printername> is the name of the queue in your local system. <driver> defaults to a simple
              PS-driver  unless  you  specify one. Keep in mind that you need a 100% match in the server environment, or the driver will fail. The first printer on
              the command line will be set as your default printer.

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2016, 13:58:46 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2016, 18:07:48 »
teşekküre ederim [member=660]minteger[/member] bende konu ile ilgili fırsat buldukça araştırma yapıyorum. rdesktop seçeneklerinde böyle bir şey yazıyor ama tam olarak nasıl kullanılacağını bulamadım.
-r printer:<printername>[=<driver>],...
              Redirects a printer queue on the client to the server. The <printername> is the name of the queue in your local system. <driver> defaults to a simple
              PS-driver  unless  you  specify one. Keep in mind that you need a 100% match in the server environment, or the driver will fail. The first printer on
              the command line will be set as your default printer.

Fazla üzerine olabileceğimi sanmam ancak bu konuda daha uzman birisini bulursak yardım alabiliriz sanırım. Gökşin hocaya bi danışsak mı acaba. Gerçi onunda işi başından aşkındır. Ancak bazı isimlerden bi ihtimal yardım alırız.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2016, 14:12:44 »
Merhabalar,

Alıntı
http://www.teakolik.com/pardus-uzak-masaustu-ve-yazici-baglantisi-rdesktop/
Bunu yaptım ama olmadı.
rdesktop -k tr -d kana   -f 10.60.0.3 -r printer:rexrotary -r disk:share=/home/myalcin/Belgeler/HARMONY -g 1300x700 Yazıcı ayarlarım aşağıda ki gibi.

Alıntı
http://www.serhatakinci.com/index.php/uzak-masaustu-veya-terminal-hizmetleri-oturumunda-local-printer-uzerinden-cikti-almak.html
Bu farklı bir konu..
Alıntı
https://www.youtube.com/watch?v=xQaxIOgn33I
İstediğimiz şeyi yapmış ama nasıl yaptığını anlatmamış maalesef. :(
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2016, 14:29:41 Gönderen: mehmethanifi »