Gönderen Konu: Masaüstü görünümü yok şuan consol üzerinde PC aciliyor  (Okunma sayısı 5147 defa)

Çevrimdışı YusufASLAN

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Ekran karti sürücüsünü kurduktan sonra bilgisayarı kapattim sabah açtığında masaüstü yüklenmeden direk consol arayüzünde çalışıyordu ctrl+alt+f7 yapsamda nafile masaüstü yüklenemiyor bende sildim sürücüleri simdi yardim lazim içinde ki verileri kurtarsam kafi şuan
Çıktılar:

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Masaüstü görünümü yok şuan consol üzerinde PC aciliyor
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2016, 20:05:41 »
Sistemi nomodeset değişkeni ile açmayı deneyiniz. Bu şekilde masaüstüne ulaşmanız büyük olasılık, masaüstüne ulaşınca sürücüyü yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

https://linuxmint.com/pictures/screenshots/rosa/nomodeset_grub.webm

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı YusufASLAN

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2016, 22:58:02 »
Şöyle bir görüntü ile karşılaştım

Mesajlar Birleştirildi.
Şuan onuda hallettim ama tek sorun kullanıcı İD ve şifre giriyorum kaçıyormuş gibi yapıyor yeniden kullanıcı oturum ekranı geliyor

Sistemi nomodeset değişkeni ile açmayı deneyiniz. Bu şekilde masaüstüne ulaşmanız büyük olasılık, masaüstüne ulaşınca sürücüyü yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

https://linuxmint.com/pictures/screenshots/rosa/nomodeset_grub.webm
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2016, 00:07:24 Gönderen: YusufASLAN »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2016, 11:42:35 »
CTRL+ALT+F1 tuşlarına birliktebasarak TTY uçbirimine ulaşmayı deneyiniz. TTY uçbiriminde kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız ve aşağıdaki komutla masaüstüne ulaşmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
startx
Eğer masaüstüne ulaşamazsanız, TTY uçbirimde aşağıdaki komutu çalıştırıp çıktısını aktarınız. Bu çıktı GPU için hangi Nvidia sürücüsünün kurulabileceğini gösterecek. Buna göre uçbirimden Nvidia sürücüsünü kurmayı deneyebilirsiniz.

ubuntu-drivers list
İsterseniz aşağıdaki komut uygun olan sürücüyü otomatik yükler, bu durumda internet bağlantınzın olması gerekecek.

ubuntu-drivers autoinstall
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mustafacandan211

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvdia
  • İşlemci: intel dual core
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2016, 20:21:32 »
aynı sorunu bende yaşamıştım sanırım eski olan grafik kartıma fazla yeni bir sürücü kurdum ve desteklemediğinden siyah ekran geldi. ctrl alt f1 ile tyy1 arayüzüne geçtim. ctrl alt f7 ise tekrar grafik arayüze döner. Tyy1 arayüzüne girince sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecek. Benim kullanıcı adım mustafa. Önce mustafa yazdım ve enterladım. Sonra Password istedi yazdım ama ekranda yazmıyordu. Numlock açtım kapadım. Olmadı. Meğersem ŞİFREYİ YAZARKEN ŞİFRE EKRANDA GÖZÜKMEZMİŞ. BİZ ŞİFREYİ YAZMALI VE ENTERA BASMALIYMIŞIZ. İnternette gezerken denk geldi bu bilgi karşıma (şans tam o sırada bu sorun vardı). Şifreyi yazıp entera basınca giriş yapıldı gibi yazılar geldi.

belki ileride birinin işine yarar diye yazmak istedim :)