Gönderen Konu: Isletim sistemelerinin hepsini sildim ve formatlayamiyorum  (Okunma sayısı 3470 defa)

Çevrimdışı TolgaaBektass

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 17.3
Lunix mint kullaniyordum. Bazi oyunlarimda kasma oldugu icin windows kurmak istedim yapamadim. Linuxu sildim ve oyle yapmaya calistim. Suan windows 8.1 iso dosyasi ve linux mint 17.3 iso dosyalarim var ve suan linuxun kurulmundaki masaustunden giriyorum. Benim sorunum windowsu tekrar kuramama. Windowsun iso dosyasi var kurmak istiyorum ama hata aliyorumerror: unknown filesystem. Entering rescue mode... grub rescue> hatasi boot menuden usbyi seciyorum gine ayni biosdan basa aliyorum gine ayni hata bunun cozumunu bilen varsa lutfen yardim etsin tesekkurler...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Isletim sistemelerinin hepsini sildim ve formatlayamiyorum
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2016, 22:16:47 »
Sistemi Linux Mint çalışan DVD/USB ile açıp Gparted yardımıyla tüm diski biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Bununla birlikte Windows kurulumamasının Linux ile ilgili bir sorun olmadığını, bu sebeple çözüm aramak için doğru adresin Windows ile ilgili destek bulabileceğiniz forumlar olabileceğini hatırlatalım.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2016, 00:20:05 »
Çalışan linux DVD veya usb niz ile diskinizi ntfs olarak biçimlendirin, daha sonra windows kurmaya çalışın.

Çevrimdışı TolgaaBektass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2016, 16:08:23 »
Dediklerinizi önceden araştırıp yaptım ama nafile. Linux mint ın olduğu kısım dahil biçimlendirdim gene aynı hatayı aldım bu sebepten ötürü linux minti tekrar kurdum. Birde windows da araştırma yapacağım. Teşekkürler...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2016, 17:04:57 »
Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp Gparted => Aygıt menüsü => Yeni bölüm oluştur seçeneği ile yeni bir disk bölümleme tablosu oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu diskteki tüm disk bölümlemelerini silecektir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı TolgaaBektass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2016, 18:29:18 »
Evet bu sekilde ntfs alani olusturdum ama inatla windows iso dosyasini gormuyor pc gorse bilene acmiyor  cozemedim...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2016, 20:42:56 »
Sistemin Windows kurulum medyasını görmemesi bu forumunun kapsamı dışında bir sorun. Kurulum medyasını Windows kurulu bir PC'de yazdırmayı deneyebilirsiniz. Eğer kurulum medaysı olarak USB bellek kullanıyorsanız aşağıdaki konuyu inceleyin.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5665.msg36018#msg36018