Gönderen Konu: Standart kullanıcının 2. sabit diske erişimini nasıl engellerim  (Okunma sayısı 2352 defa)

Çevrimdışı hadikaya

• Çok Yeni Penguen
  • *
İki adet sabit diskimden birincisine linux yüklü ve dosya sistemi  ext4.
İkinci sabit diskimi sadece veri depolamak için kullanıyorum ve dosya sistemi ntfs. İkinci sabit diskime standart kullanıcı hesabının erişimini engellemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
İkinci bir sorum 1.diske kaydettiğim herhangi bir dosya (dosya sistemi  ext4) ikinci sabit diske atınca dosya sistemi otomatik olarak değişir mi?
İlginiz için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Aşağıdaki bağlantıdaki öneriyi uygulayın, bu öneri aynı zamanda tanımlı kullanıcı ve grub haricinde disk bölümlerine erişimi şifreli kılar.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=139.0
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı hadikaya

• Çok Yeni Penguen
  • *
Verdiğiniz konuya baktım denedim ama olmadı yine de teşekkürler. Araştırdım ama istediğimi  bulamadım yeniyim diye belki de o yüzden. Fakat bir yöntem olarak Diskler'e girip ayarlardan bağlanma seçeneklerini düzenle'yi seçip kullanıcı arayüzünde göster seçeneğini kaldırmaktan başka yol yok galiba. Bu yöntemle de her defasında yetki şifresi istiyor.