Gönderen Konu: Firefox aşırı ram kullanımı?  (Okunma sayısı 7930 defa)

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 18.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: Nvidia Gt-525M
  • İşlemci: i5-2430M
Firefox aşırı ram kullanımı?
« : 10 Mayıs 2016, 01:10:12 »
Arkadaşlar Firefox'ta sadece iki sekme açmama rağmen ram kullanımı 1.8 GB firefox'un kullandığı ram ise 700 Mb civarı acaba neden bu kadar fazla kaynak kullanıyor sistem. Windowstan sırf bu yüzden mint'e geçtim ama yine başıma aynı olay geldi. Kaynak kullanım resimlerini aşağıda görebilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2016, 23:38:54 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Firefox aşırı ram kullanımı?
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2016, 09:41:13 »
Tarayıcıyı kapatıp aşağıdaki komutla güvenli kipte başlatmayı deneyiniz. Bu şekilde Firefox eklentiler pasif olarak varsayılan kipte başlar. Eğer bu durumda bir sorun yaşanmıyorsa, aşırı RAM kullanımına bir eklentinin sebep olduğu düşünülebilir.

Kod: [Seç]
firefox -safe-mode
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2016, 23:22:30 »
Operaya geçtim şu an için aynı eklentiler kurulu olduğu halde opera daha az sistem kaynaklarını kullanıyor.  Opera ' nın  37.0 versiyonunda tümleşik reklam engelleme eklentisi olduğu için biraz daha öne çıkıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2016, 23:38:39 »
Bşka bir tarayıcı kullanmaya karar verdiyseniz, konuyu çözüldü olarak etiketlemek uygun olmayacaktır. Bu durumda konu başılığındaki etiketi kaldırıp konuyu kilitleyebiliriz. Eğer konunun kilidinin kaldırılmasını isterseniz, bu mesajdaki "Moderatöre rapor et" kısayolu yardımıyla bildirimde bulunabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mint3434

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2016, 17:11:15 »
RAM kullanmasında ne gibi bir sakınca var ki? Boştaki ramden sana fayda gelmez ayrıca! 8gb ram kullanıyorsun 700 mb ram kullanması sayesinde Firefox örneğin benim sistemimden daha hızlı çalışıyor sende, bu iyi bir şey!

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2016, 10:29:47 »
RAM kullanmasında ne gibi bir sakınca var ki? Boştaki ramden sana fayda gelmez ayrıca! 8gb ram kullanıyorsun 700 mb ram kullanması sayesinde Firefox örneğin benim sistemimden daha hızlı çalışıyor sende, bu iyi bir şey!

Boştaki ram fayda getirmez ama firefox 700 mb ram kullanırken işlemciyi de %60 oranında kullanıyor ve bilgisayar yavaşlamaya başlıyor. Ben genelde 8-10 sekme arası aktif olarak kullandığım için sıkıntı oluyor. O yüzden opera'ya geçtim.

Çevrimdışı mint3434

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2016, 20:17:12 »
Boştaki ram fayda getirmez ama firefox 700 mb ram kullanırken işlemciyi de %60 oranında kullanıyor ve bilgisayar yavaşlamaya başlıyor. Ben genelde 8-10 sekme arası aktif olarak kullandığım için sıkıntı oluyor. O yüzden opera'ya geçtim.

Aşırı işlemciyi harcamasının sebebi tarayıcı değil girdiğin internet siteleri. Sitelerin sunucuları ve içerikten ötürü CPU harcaması ortaya çıkar. Sıkıntını ram olarak belirttin ram olayına cevap verdim, işlemci kullanımını kendi sistemin üzerinden kısıtlayarak önlem alabilirsin. Bunun a ya da b tarayıcısıyla çokta alakası yok!

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 23 Mayıs 2016, 22:20:53 »

Alıntı yapılan: mint3434
Alıntı yapılan: ratapan - 20 Mayıs 2016, 10:29:47Boştaki ram fayda getirmez ama firefox 700 mb ram kullanırken işlemciyi de %60 oranında kullanıyor ve bilgisayar yavaşlamaya başlıyor. Ben genelde 8-10 sekme arası aktif olarak kullandığım için sıkıntı oluyor. O yüzden opera'ya geçtim.
Aşırı işlemciyi harcamasının sebebi tarayıcı değil girdiğin internet siteleri. Sitelerin sunucuları ve içerikten ötürü CPU harcaması ortaya çıkar. Sıkıntını ram olarak belirttin ram olayına cevap verdim, işlemci kullanımını kendi sistemin üzerinden kısıtlayarak önlem alabilirsin. Bunun a ya da b tarayıcısıyla çokta alakası yok!
Ben aynı siteleri açıp iki tarayıcıda da aynı eklentiler kurulu iken harcadıkları sistem kaynaklarına baktım ve Opera aynı şartlarda benim bilgisayarımda daha az kaynak kullandığı için Opera'ya geçtim.

Çevrimdışı mint3434

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2016, 13:09:57 »
Kaynak değil işlemciden bahsediyorum ben ama!

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 28 Mayıs 2016, 12:24:36 »
Benim kaynak olarak kast ettiğim işlemci ve ram