Gönderen Konu: Linux Eğitim  (Okunma sayısı 6076 defa)

Çevrimdışı t1000

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: 17.3 Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATİ
  • İşlemci: AMD
Linux Eğitim
« : 10 Mayıs 2016, 21:23:57 »
Merhabalar,

Kendimi Linux server taraflı geliştirmek istiyorum,en azından DO'da kiralasam ubuntu serverı felan az çok bilmek istiyorum uğraşmak istiyorum.Kaynak olarak karışık değilde sade ve düzenli anlatımı olan eğitim setleri varmıdır bildiğiniz.

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Linux Eğitim
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2016, 00:00:33 »
Önerim Fedora, Centos ve RHEL üzerine gitmen olacaktır o zaman. Linux camiasında server dedin mi Centos ilk akla gelendir. Ubuntu Server ve Debian da çok tutulur tabi ki, ama Centos kur bilgisayarına, kurcala. LPI Sertifikası sınavlarına hazırla kendini.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı t1000

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2016, 03:18:37 »
Önerim Fedora, Centos ve RHEL üzerine gitmen olacaktır o zaman. Linux camiasında server dedin mi Centos ilk akla gelendir. Ubuntu Server ve Debian da çok tutulur tabi ki, ama Centos kur bilgisayarına, kurcala. LPI Sertifikası sınavlarına hazırla kendini.
Öneriniz için çok teşekkür ederim.Açıkcası ubuntu dememin sebebi de mint kullanıyor olmam yani debian taraflı olduğundan..Centos kurup kurcalamak yerine DigitalOcean gibi yerlerden kiralayıp uğraşsam sizce nasıl olur ? ek olarak centos için tabi ki internette dolu kaynak var ama düzenli ve sade anlatılmış kaynaklar varmıdır  önerebileceğiniz.Son olarak LPI Sertifikası sınavları tarihi ne zaman,Türkiye'de nerede yapılıyor yada internet üzerinden mi oluyor ?
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2016, 03:26:11 Gönderen: t1000 »

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2016, 08:16:07 »
Merhaba,

https://www.udemy.com/courses/it-and-software/network-and-security/  bu sitede bulunan eğitim videolarından linux sistem yönetimi başlangıç orta seviye ve iler seviye olanları satınalıp güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Fiyatlarıda çok uygun ve eğitim çok kaliteli. Eğitim dili Türkçedir.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2016, 08:23:56 Gönderen: mehmethanifi »
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı t1000

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2016, 14:50:42 »
Hem güncelliyim,hem de bu forumdaki gerçekten çok bilgili arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2016, 03:06:17 »
Hem güncelliyim,hem de bu forumdaki gerçekten çok bilgili arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.

Bu konuda ben hiç bilgili değilim. Senin gibi öğrenme peşindeyim. Ancak en güzeli kaliteli işinin ehli akedemiler tarafından düzenlenen kurslar.

İkinci güzeli kaliteli eğitim videoları. Üçüncüsü ise kitaplar bana göre. Gerçi kitapların apayrı bir yeri var yeri geldiğinde ayrı kulvrdadırlar yeri gelidğinde en başta. Ve bunların yanı sıra forulardan ve netten beslenmek çok iyidir. Ben kursa katılamayacağım için videoları satıl almayı düşünüyorum.

Tamda bunamak üzereyken gerek var mı bunlara bilmiyorum. ?

Çevrimdışı TurkA

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • @fclburak
    • fikirler
  • Dağıtım: Ubuntu 16.04
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2016, 14:17:55 »
Sistem yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsun konuyu tam yerinde yakaladım. Bunun için her yıl düzenlenen ücretsiz kamp a katılabilirsin. Linux Yaz Kampı olarak arattığında karşına gelecektir. Kamp hakkında detaylı bilgiler site de mevcuttur.  ;)
Bunun dışında illa kamp olmasına gerek yok diyorsan kaynak bol diyebilirim sadece bakacağın doğru yerlerde bir sürü bu konuyu anlatan kitap ve döküman var tabi birde forumlar.  :)