Gönderen Konu: [Çözüldü] İnstaller ile yüklenen programların menüde gözükmemesi  (Okunma sayısı 4065 defa)

Çevrimdışı Serdar Sert

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.4
Merhaba Arkadaşlar,

Sitesinden indirip, kendi yükleyicisi ile kurduğum programlar, menüde gözükmüyor. Ayrıca docky e eklediğimde de çalıştırmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2016, 17:29:51 Gönderen: Serdar Sert »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: İnstaller ile yüklenen programların menüde gözükmemesi
« Yanıtla #1 : 12 Mayıs 2016, 13:43:52 »
  • [member=394]Serdar Sert[/member], bir yorumda bulunabilmek için hangi uygulamalar olduğunu belirtmeniz gerekir.
  • Profilinizden Cinnamon masaüstünü kullandığınız anlaşılıyor, ama ileride başka bir masaüstü de kullanabilirsiniz, bu sebeple açılan konularda bu hususlarıda eklemeniz uygun olacaktır. Konu açarken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bağlantıdaki konumuzu incelemenizi, en azında ilgili konuda istenen komutun çıktısını da yeni açtığınız konularda paylaşmanızı rica ediyoruz. Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Serdar Sert

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2016, 14:00:44 »
İlk olarak yanlış soru tarzı yüzünden özür dilerim.

Sistem: 17.3 Cinnamon 64 bit 2.8.8

Licilipse yazılımını sitesinden indirip, tar.gz dosyasını açtım ve program çalışıyor. Ama menüde gözükmüyor. fakat aynı şekilde tar.gz olarak indirip arşivi açtığım pycharm menüde gözüküyor.

Eclipse programını sitesinden indirdim, kendi installer'ı  ile yükledim, program çalışıyor fakat menüde gözükmüyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2016, 15:09:17 »
Eclipse yazılımının elle kurulan sürümünde bir başlatıcı olmadığı için menüde görünmüyür. Aşağıdaki şekilde bu uygulama için menüye bir başlatıcı ekleyebilirsiniz.

Masaüstüne sağ tıklayın ve "Başlatıcı oluştur" seçeneğini seçin. Açılan düzenleme alanından Gözat (Browse) seçenğine tıklayın ve uygulamayı çalıştırdığınız dosyayı seçin. Bu kullanıcı ev dizini altındaki "eclipse" dizini altında bir yerlerdedir. Simge içinde aynısını yapabilirsiniz. İsim kısmını istediğiniz gibi doldurun. Tamam düğmesine tıkladığınızda masaüstüne bir başlatıcı eklenecek ve bunun menüye de eklenmesi ile ilgili bir onay sorusu gelecektir, evet seçeneği ile menüye de eklenir.

Elle kurduğunuz ve bir .deb paketi olarak düzenlenmemiş uygulamalar için benzer yöntemi uygulayabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Serdar Sert

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2016, 17:29:40 »
Çok teşekkür ederim.