Gönderen Konu: [Çözüldü] Kurduğum tüm uygulamaları yedekleyebilir miyim?  (Okunma sayısı 2987 defa)

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 18.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: Nvidia Gt-525M
  • İşlemci: i5-2430M
Arkadaşlar sistemimde varsayılan olmayan ve benim kurmuş olduğum uygulamaları(paketleri) sadece isim olarak kaydedip daha sonra yeni sistem kurulumunda uçbirim üzerinden kurabilme imkanım var mı acaba?Örneğin sistemimde firefox, mono, opera, eclipse yüklü. Ben bu programların isimlerini veya uçbirimde kurulum kodlarını yedekleyip tekrar kullanabilir miyim? İsim veya kurulum kodunu sadece almak istememin sebebi fazla alan kaplamaması. Umarım anlatabilmişimdir.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2016, 00:49:51 Gönderen: ratapan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kurduğum tüm uygulamaları yedekleyebilir miyim?
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2016, 00:06:10 »
Aptoncd ile yapabilirsiniz.

Aşağıdaki komut ile aptoncd'yi yükleyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install aptoncd
Bu uygulama düzgün çalışması için hal paketini ihtiyaç duyuyor, hal pkaetini aşağıdaki komutla PPA deposundan yükleyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:mjblenner/ppa-hal
sudo apt-get update && sudo apt-get install hal

Aptoncdile herhangi bir yerde depoladığınız deb paketleri ya da sisteme yüklediğiniz paketleri yedekleyebilir, bunları ISO dosyası haline getirebilirsiniz. Daha sonra eğer sistemi yeniden kurarsanız, bu ISO dosyası yardımıyla paketleri geri yükleyip bunlar yardımıyla indirmeden kurulum yapabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]