Gönderen Konu: Çalışmak için düşük donanımlı linux işletim sistemi  (Okunma sayısı 4874 defa)

Çevrimdışı Panta rhei

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: 19.3
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
  • Grafik Kartı: Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics
  • İşlemci: Dual core Intel Celeron N2840 (-MCP-)
Herkese Merhaba,
Bilgisayarımın Intel Celeron N2840-2GB RAM-32GB HARD DISK  donanımı var.Kod çalışmak,github'a projeleri atmak ve deneme yapmak için bilgisayarı kullanıcam.
Az cpu ve ram yiyen bir işletim sistemi araştırıyorum . Linux Mint Mate ,Lubuntu,Xubuntu,Kubuntu ve Opensuse dağıtımları arasında kaldım biliyorum seçenekler fazla fakat kod geliştirme ortamını sağlayacak ve az kaynak tüketecek bir işletim sistemi arıyorum sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürler şimdiden.İyi günler.
In GNU/Linux We turst

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Çalışmak için düşük donanımlı linux işletim sistemi
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2016, 08:47:26 »
Linux Mint Xfce kurup buradaki öneriyi uygulamayı deneyebilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı temhemka

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GTX 960
  • İşlemci: Intel i5 6600K
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2016, 20:17:26 »
Herkese Merhaba,
Bilgisayarımın Intel Celeron N2840-2GB RAM-32GB HARD DISK  donanımı var.Kod çalışmak,github'a projeleri atmak ve deneme yapmak için bilgisayarı kullanıcam.
Az cpu ve ram yiyen bir işletim sistemi araştırıyorum . Linux Mint Mate ,Lubuntu,Xubuntu,Kubuntu ve Opensuse dağıtımları arasında kaldım biliyorum seçenekler fazla fakat kod geliştirme ortamını sağlayacak ve az kaynak tüketecek bir işletim sistemi arıyorum sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürler şimdiden.İyi günler.

Panta selam,

Ne tür github projeleri ile uğraşıyorsun? Elindeki kaynaklarla enterprise projeler üzerinden çalışman zor gibi geldi. Arttırabiliyorsan en azından ram'ini arttırmanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı Panta rhei

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: 19.3
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
  • Grafik Kartı: Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics
  • İşlemci: Dual core Intel Celeron N2840 (-MCP-)
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2016, 12:33:26 »
Merhaba  temhemka,
Büyük projeler için değil sadece pratik yapmak , kendimi geliştirmek için ,python ,java ile yaptığım şeyleride github a yükleyerek alıştırma yapıcam,yani netbooktan çok büyük bir beklentim yok .zaten  ide üzerinde çalışmayacağım bir text editör de çalışıcam,bir müzik dinlerim  bide konsol açık olur işte bunları yapabilecek bir işletim sistemi arıyorum, Lubuntu ve Linux Mint Xfce arasında kaldım ikiside lightweight,  ilk Mint i kurucam sonra lubuntu ikisinide denicem ve sonra karar vericem.
Bi de Puppy Linux var onu da bir arkadaş bak dedi :D neyse ama mint hoşuma gidiyor ilk onu denicem ,kullandıktan sonra performansı hakkında buraya yazıcam
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 12:35:39 Gönderen: Panta rhei »
In GNU/Linux We turst

Çevrimdışı temhemka

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GTX 960
  • İşlemci: Intel i5 6600K
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2016, 11:19:04 »
Panta selam,

Benim de mint hoşuma gidiyor. Denediğim diğer linux sürümlerinden daha stabil olduğunu düşünüyorum. Ubuntu/debian tabanlı olduğu için de paket desteği çok geniş. Bu da bir diğer artısı. Yazılım geliştiriken çeşitli araçlara ihtiyaç duyabiliyorsun ve onlara en kısa ve kolay bir şekilde sistemine kurmak istiyorsun. Bu konuda mint beni hiç yarı yolda bırakmadı.

Diğer taraftan bahsettiğin dağıtımlar dediğin gibi lightweight ve fazla sistem kaynağı tüketeceğini düşünmüyorum. Ancak java geliştirmesi yapacaksan ilerde bir IDE'e ihtiyacının olacağını düşünüyorum  :) IDE'siz java development'ını düşünemiyorum  :) O zaman da sıkıntılar yaşayabilirsin.

En azından eğer ilerde bir java IDE'e ihityacın olursa o konuda bir öneride bulunabilirim. Ben IntelliJ community edition kullanıyorum. Bana göre piyasadaki en iyi Java IDE'si ve kaynak tüketimi diğer IDE'lere göre çok az.

Development çalışmalarında başarılar  :)