Gönderen Konu: Linux Mint 18 Sarah Cinnamon ve MATE Beta ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 19952 defa)

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Okular 17.3 te kurmak için bütün kde  yi (birazda ben abartarak) kuruyorum. Onun için  Ubuntu kaynaklı Mint 18 de bu kadar bağımlılık istemesi normal olabilir. İnşaallah ileriki zamanlarda  bu bağımlılık azalır
[member=1625]Trust[/member] ,

Dökümanın önizlemesinin Okular ile açılması, bunun varsayılan yapılmasından kaynaklı olabilir.

Doğrudur üstadım.  Yanlış hatırlamıyorsam varsayılanı okular yapmıştım
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı xuser

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux mint 18 mate beta sürümü indiriyorum.

Beta sürümü kurmak sıkıntı yapar mı?
Güncelleme ile kararlı sürüm oluyor mu?
yoksa Kararlı sürüm çıkınca ,kararlı sürümü mü kurmak gerek tekrardan?
teşekkürler

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Konuları birleştirdim, lütfen açılan konuların uygun bölümlerde olmasına özen gösteriniz.

[error]Dikkat : Bu ISO dosyalarının kararlı sürüm için hata bildirimleri yapılmak amacıyla hazırlandığını gözardı etmeyiniz.[/error]

Bu konuda mevcut olan yukarıdaki uyarı çerçevesinde karar veriniz. Beta sürümden kurulum yaptığınızda yeniden kuruum gerekmez.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2016, 15:39:55 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
Bu kez tamamen 18 sürümüne geçtim.  :D Yukarda bahsettiğim firefox sorununu internet bağlantısı olmadan Mint 18 yüklediğimde arama motorları  kaybolmuyor ve arama motoru ekleme yapabiliyorum. Bu sorun haloldu benim için. Şİmdi ufak bir sıkıntı var halletmem gereken. Sağ tık menüsünde br seçenek ingilizce. '' Desktop Settings'' Nasıl Türkçe yapabilirim?

resim yükleme servisi

Not:Konun bütünlüğünün bozulmaması için  iletim ''Kurulu Öncesi ve Sonrasına '' taşınabilir.Çünkü başka çeviri eksikler olabilirse yeni bir başlık altında olması daha iyi olur düşüncesindeyim.
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2016, 22:13:49 Gönderen: Trust »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Alıntı
Şimdi ufak bir sıkıntı var halletmem gereken. Sağ tık menüsünde br seçenek İngilizce. '' Desktop Settings'' Nasıl Türkçe yapabilirim?

Çeviri de eksiklik yok, sorun bir sonraki güncelleme çözülür, PPA deposundaki sürümde bu çeviri eksikliği bulunmuyor.

Alıntı
Yukarda bahsettiğim firefox sorununu internet bağlantısı olmadan Mint 18 yüklediğimde arama motorları  kaybolmuyor ve arama motoru ekleme yapabiliyorum.

Bu sorun bazı yerellerde görülüyordu ve güncellemeler ile çözüldü. İnternet bağlantısı olmadan kurduğunuz için Firefox'u İngilizce olarak açmış ve bu sebeple  sorun yaşamamış olabilirsiniz.

in Czech/Danish (and a few other languages), search in firefox does not work. Both from adress bar and from search bar. Search setting is unaccessible?
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2016, 10:37:50 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
Çeviri de eksiklik yok, sorun bir sonraki güncelleme çözülür, PPA deposundaki sürümde bu çeviri eksikliği bulunmuyor.
Bende internet olmadan  yükleme yaptığım için  sorunun bundan oluştuğunu sanmıştım. O zaman güncellemeyi bekliyelim.
Peki üstadım Windows ve Mint arasında geçişlerinde 3 saatlik zaman farkı için bir çalışma var mı? Ya da  nasıl giderilebilir?

« Son Düzenleme: 23 Haziran 2016, 13:41:42 Gönderen: Trust »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Peki üstadım Windows ve Mint arasında geçişlerinde 3 saatlik zaman farkı için bir çalışma var mı? Ya da  nasıl giderilebilir?

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı dener misiniz?

Kod: [Seç]
timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock
Kaynak
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2016, 12:14:35 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı dener misiniz?

Kod: [Seç]
timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock
Kaynak
Üstadım elinize sağlık tamamdır. Ama bir uyarıda bulunayım komutu girip windowsa girdikten sonra saatin değişmediğini gördüm ama heyecana gerek yok :) Windowsta saati düzeltip linuxa geçince sorun kalmadığını en azında bende bu şekilde düzeldiğini söyleyebirim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir de (çok soru soracağım ama meraktan) Mint-y teması için Mint-x gibi dosyaları renklendirme seçeneği olacak mı üstadım?

Çevrimdışı Destroyer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • İşlemci: Amd Athlonx2
Selamlar ;
Yükleme sırasında şu şekilde bir uyarı alıyorum.

ne yapmalıyım?

Çevrimdışı mustafacandan211

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvdia
  • İşlemci: intel dual core
Kararli surumu ne zaman cikar ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Selamlar ;
Yükleme sırasında şu şekilde bir uyarı alıyorum.
ne yapmalıyım?

Bu tür konular sorun çözmek için uygun değil, öncelikle indirdiğiniz dosyanın shs256sum kontrolünü yapınız, bu konu başlığının sonunda nasıl kontrol edileceği anlatılmış. Eğer md5sum güvenlik doğrulamasında sorun varsa ISO dosyasını yeniden indiriniz, sorun yoksa ISO dosyasını DVD'ye mümkün olan en yavaş hızda yeniden yazdırmayı deneyiniz. Sorun çözülmediyse yeni konu açınız.

Bir de (çok soru soracağım ama meraktan) Mint-y teması için Mint-x gibi dosyaları renklendirme seçeneği olacak mı üstadım?
[/quote]

Mint-Y henüz geliştirilme aşamasında olan bir tema, olup olmayacağını bilmiyorum amaekibin kendi geliştirdiği bir tema olduğu için ihtimalin yüksek olduğu söylenebilir.

Kararli surumu ne zaman cikar ?

Bu ay içinde çıkmasını bekliyoruz, ama Linux Mint ekibi her şeyin hazır olduğuna ikna olmadıkça yeni sürümü yayınlamazlar, bu sebeple Linux Mint sürümlerinin hiç bir zaman kesin yayın tarihi olmamamıştır.