Gönderen Konu: Kurulum Esnasında Önyükleyici Yüklememek Mümkün mü ?  (Okunma sayısı 2616 defa)

Çevrimdışı boranoglu

• Yeni Penguen
  • *
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia 940m
  • İşlemci: i5-6200u
Merhaba arkadaşlar kurulum sırasında grub ön yükleyicisini yüklemeden sadece linux minti kurmak, daha sonra windows da easybcd ile linux minti windows ön yükleyicisine tanıtmayı düşünüyorum böyle bir şey mümkün müdür ? Bir ara farklı linux dağıtımlarını denerken hdd bölümleme ekranında sanki grub yüklememek gibi bir seçenek hatırlıyor gibiyim. Yoksa normal kurulumu yapıp sonradan grubu silip windows önyükleyicisini onarmak mı gerekli ?
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2016, 19:20:57 Gönderen: boranoglu »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kurulum Esnasında Önyükleyici Yüklememek Mümkün mü ?
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2016, 16:27:54 »
Kurulum sırasında Grub önyükleyiciyi kurulum yaptığınız disk bölümüne kurmayı deneyiniz. Örneğin, Linux Mint'i /dev/sda2'ye kuruyorsanız, Grub önyükleyiciyi de /dev/sda2 disk bölümüne kuracaksınız.

LMDE'de kurulum sihirbazında Grub kurulmaması ile ilgili bir seçenek var ama Linux Mint kurulum sihirbazında yok. Yukarıdaki yöntem pratikde aynı kapıya çıkar.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı boranoglu

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2016, 16:41:12 »
Tam aradığım şey teşekkürler :)

Çevrimdışı efes3434

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint KDE, Kubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Kde
  • Grafik Kartı: GTX 1080
  • İşlemci: AMD 1800x
uefi kurulumda da geçerli mi bu yöntem . yani easybootcd ile boot u ayarlayabilir miyiz, önyükleyiciyi kurulum yaptığımız dis bölümü ile aynı yaparsak
AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ//NZXT Kraken X62 (NOCTUA NH-U12S SE)// ASUS C6H/ ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-A8G-GAMING//  GSKILL 32GB (4x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram// Samsung 970 PRO NVMe 512GB // ASUS 27" MX279H Full HD HDMI IPS Monitör// 8tb seagate// 4 Tb WD// 2 Tb wd (Sabertooth x79 , i7 4930K, 8x4gb ddr3 ram)

Çevrimdışı boranoglu

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2016, 19:27:46 »
Denemeden konuyu çözüldü diye etiketlemiştim kusura bakmayın ama sorun yaşadım ben. UEFI modda denemiştim bende grub için linux u yükleyeceğim bölümü seçtim ama grub yine windows ön yükleyicisinin olduğu bölüme kurulmuş.Grub windowsu görmedi başta hatta boot repair vs denedim yine açılmadı biraz uğraştırdı beni, kullanmadığım bir bölüme geçiçi windows yükleyip easbcd ile hallettim sorunu bende. Tam emin olamadım grub seçimden dolayı müsait bir vakitte tekrar denicem.