Linux ile alakalı olmadığından bu bölüme yazdım. Umarım bir cevap alabilirim. Öncelikle gece eve geçtiğimde müşteri hizmetlerini arayacağım. Fakat aramadan evvel problemi kendim çözmek isterim.
Airties rt-103 kablolu modemim vardı. Evdeki cihazlar çoğalınca kablosuz olan Airties 5341 modem aldım. Tabi cdsi normal windowsa göre. Herneyse programı kurmadım ben. Modemi bağladıktan sonra tarayıcıda modem arayüzüne ulaştım. Bana kullanıcı adı şifresi ve altında kablosuz bağlantı ismi, güvenlik türü ve şifre sordu. Kullanıcı adı ve şifre varsayılan ttnet şifremi girdim. Kablosuz içinde herhangi bir ad ve şifre girdim. wpa koruma yaptım. Birkaç değer daha vardı. Bunlar PPPoE ve 8/15 idi.
Şimdi şöyle bir durum var. Modem bilgisayara kablo ile bağlı ve normalde sağ altta bağlanıyor. Yani kurulum tamam gibi. Fakat internete girmiyor. Aynı şeyi tablette de yaşadım. Modeme bağladım. Fakat internete giremiyorum. Yukarıdaki pppoe yi pppoa yaptım. Fark eden birşey olmadı. Ufak bir ayardan dolayı giremediğini düşünüyorum.
Müşteri hizmetlerini aramadan önce önerebileceğiniz bir fikriniz var ise eve geçtiğimde denemek isterim.
Saygılar.