Gönderen Konu: Windowsta calistirilan uygulamalardan linuxta oldugu gibi komut ekranindan cikti  (Okunma sayısı 2500 defa)

Çevrimdışı mustafacandan211

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvdia
  • İşlemci: intel dual core
Linuxte komut yoluyla bir uygula acinca terminalde arka planda ne olup ne bittigine dair dokumler goruyoruz. Gerektiginde buraya bakarak programin calismasini engelleyen sorunu buluyor, gerekse gorsel arayuze girmeden terminalden isimizi goruyoruz. Bunu windowsta cmd ekranindanda yapabilirmiyiz. Mesela komut ile skypeden birini arayabilormiyiz ? İnternet download managerden indirme baslatabilirmiyiz ? Gerektigi gibi calismayan bir uygulamanin derdine care bulabilirmiyiz ?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Bu soruyu bir Windows forumunda sormak daha fazla cevap almanızı sağlayabilir. Yazılımın uçbirimde hangi çıktıları vereceği, hangi parametrelerle uçbirimden kullanılabileceği yazılımın geliştiricisine bağlı. Skype için şu komutlar kullanılabiliyormuş: https://support.skype.com/en/faq/FA171/can-i-run-skype-for-windows-desktop-from-the-command-line Internet Download Manager'ın da şu komutları varmış: https://www.internetdownloadmanager.com/support/command_line.html

Komutlarla ilgili bilgiyi programın adından sonra -h/-help/--help gibi ifadeler kullanarak öğrenebilirsiniz.

Çevrimdışı gurhan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: İntel
Görsel arayüzle yapılan bütün işlemler zaten arkaplanda kabuk komutlarıyla onun arkaplanında da makine diliyle gerçekleşiyor.  Ama Windowsun cmdsi daha çok windowsu program gibi çalıştıran asıl işletim sistemi gibiydi erken sürümlerinde...  Sürücü isimleri vardır cmdde mesala d sürücüsüne sağ tıklayıp biçimlendire bas, ordan hızlı biçimlendiri seç biçimlendir şeklinde yapacağına cmdyi açıp
Kod: [Seç]
A:\> format d:/q şeklinde yapabilirsin..