Gönderen Konu: [Çözüldü] 2 Sorun (Virtual box ve Ekran)  (Okunma sayısı 2967 defa)

Çevrimdışı cagriel

• Yeni Penguen
  • *
  • Cute Developer | Çok hayali olan zamanı olmayan 1i
    • cagriell
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate - Cinnamon
  • Grafik Kartı: Amd
  • İşlemci: Amd
[Çözüldü] 2 Sorun (Virtual box ve Ekran)
« : 10 Temmuz 2016, 13:13:15 »
Merhaba,

Öncelikle VirtualBox kurdum yazılım yöneticisi ile ancak programı bulamıyorum haliyle çalıştıramıyorum.

Bir diğer problem de ekran belli bir süre kapanıyor. Denetim Merkezi > Güç Yönetimi ayarlarından gerekli ayarları yaptım ancak yine kapanıyor.

Çözüldü
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2016, 13:54:51 Gönderen: cagriel »
Cute Developer | Çok hayali olan zamanı olmayan bir yazılım geliştirici.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: 2 Sorun (Virtual box ve Ekran)
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2016, 13:47:45 »
Aşağıdaki komutun çıktısına bakalım.

Kod: [Seç]
dpkg -l | grep virtualbox
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı cagriel

• Yeni Penguen
  • *
  • Cute Developer | Çok hayali olan zamanı olmayan 1i
    • cagriell
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate - Cinnamon
  • Grafik Kartı: Amd
  • İşlemci: Amd
Ynt: 2 Sorun (Virtual box ve Ekran)
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2016, 13:52:21 »
Aşağıdaki komutun çıktısına bakalım.

dpkg -l | grep virtualbox

ii  virtualbox                                   5.0.18-dfsg-2build1                        i386         x86 virtualization solution - base binaries
rc  virtualbox-5.0                               5.0.24-108355~Ubuntu~xenial                i386         Oracle VM VirtualBox
ii  virtualbox-dkms                              5.0.18-dfsg-2build1                        all          x86 virtualization solution - kernel module sources for dkms
ii  virtualbox-guest-dkms                        5.0.18-dfsg-2build1                        all          x86 virtualization solution - guest addition module source for dkms
ii  virtualbox-guest-utils                       5.0.18-dfsg-2build1                        i386         x86 virtualization solution - non-X11 guest utilities
ii  virtualbox-guest-x11                         5.0.18-dfsg-2build1                        i386         x86 virtualization solution - X11 guest utilities
ii  virtualbox-qt                                5.0.18-dfsg-2build1                        i386         x86 virtualization solution - Qt based user interface

Edit : Sorun çözüldü.Yazılım yöneticisinden sildim tekrar yükledim.Konsoldan "virtualbox" yazınca açıldı.Bu problem çözülmüştür.
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2016, 13:54:25 Gönderen: cagriel »
Cute Developer | Çok hayali olan zamanı olmayan bir yazılım geliştirici.