Gönderen Konu: GUI' yi Aktif - Pasif Yapmak  (Okunma sayısı 4496 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
GUI' yi Aktif - Pasif Yapmak
« : 02 Mayıs 2014, 21:09:59 »
İstediğimizde GUI' yi aktifleştirip pasifleştirebilir miyiz? Yani açılışta direk karanlık tarafta açılacak şekilde.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: GUI' yi Aktif - Pasif Yapmak
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2014, 14:46:09 »
Sistem başlangıcında MDM giriş yöneticisi olmadan direk TTY ekranının gelmesini mi kastediyorsunuz?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2014, 22:42:15 »
MDM ve TTY tam olarak nedir bilmiyorum. Kastettiğim unix gibi kullanmak. Açılışta masaüstü yerine siyah ekran gelecek. Sonra istersem bunu iptal edip normal başlayacak, masaüstü gelecek. Çok câhilce bir anlatım oldu; kusura bakmayın

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2014, 12:00:12 »
İlk önce grub ayar dosyasını yedekleyin.
Kod: [Seç]
sudo cp /boot/grub/grub.cfg /boot/grub/grub.cfg.yedekDaha sonra dosyayı metin düzenleyici  ile açın.
Kod: [Seç]
gksudo gedit /boot/grub/grub.cfg"### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###" satırını bulun ve bir kaç satır aşağıdaki "linux  /boot/vmlinuz-3.6..."ya benzer satıra gidin. Onun sonunda "quiet splash" yazacaktır. Onun yanına "text" kelimesini ekleyin.
Daha sonra dosyayı kaydedin ve sistemi yeniden başlatın. Artık sisteminiz  "text" modunda açılacaktır. Eğer grafiksel kullanıcı arayüzüne girmek isterseniz, "startx" yazmanız yeterli olacaktır. Sistemi tekrar grafiksel olarak yüklenmesini sağlamak için aynı şekilde "text" kelimesini silin.
Eğer bir sorun olursa bilgisayarınızı LiveCD ile başlatıp "/boot/grub/grub.cfg" dosyasını silip "/boot/grub/grub.cfg.yedek"  dosyasındaki ".yedek"i silip sistemi yeniden başlatın.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2014, 21:41:43 »
Teşekkür ederim üstâdım; sağolun