Gönderen Konu: [Çözüldü] Firefox Shockwave Sıkıntısı  (Okunma sayısı 4318 defa)

Çevrimdışı Hamikisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Quadro Fx770m
  • İşlemci: Core 2 duo
[Çözüldü] Firefox Shockwave Sıkıntısı
« : 11 Temmuz 2016, 19:05:49 »
Arkadaşlar firefoxla internet üzerinden oyun oynarim.Flashi burada gördüğüm konu ile yükledim.Yalniz oyun shockwave de istemektedir. Ben de internette araştirdim ama ingilizcem olmadiği için pek birşey anlamadim.PepperFLashi yükledim. Operada da denedim sonuç ayni. http://www.itma.vt.edu/tech/shockwave.htm Sizde de olup olmadiğini verdiğim linkten öğrenebilirsiniz.Bende alttaki açiliyor ama üstte ki ''BU İÇERİĞİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN BİR YAN UYGULAMA GEREKİYOR.'' Diyor. Nasil çözerim bu sorunu ? :)

Tesekkut ederim
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2016, 10:36:38 Gönderen: Hamikisi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Firefox Shockwave Sıkıntısı
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2016, 22:22:54 »
Firefox için Linux'da doğal bir Shockwave desteği yok. Bununla birlikte Pipelight isimli bir proje ile Windows sürümü kurulabiliyor. Bunun için aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırınız. Bu komutları çalıştırırken Firefox tarayıcı kapalı olsun, komutları metin düzenleyiciye kopyalayıp sırasıyla çalıştırabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install --install-recommends pipelight-multi

Kurulumun yukarıdaki kurulum aşamasında aşağıdaki gibi bir hata alabilirsiniz.

Alıntı
'/etc/vdpau_wrapper.cfg' dosyasının üzerine yazılmaya çalışılıyor, dosya libvdpau1:i386 paketinin diğer örneklerinden fark

Bu durumda hatanın etrafından dolaşmak için aşağıdaki komutla /etc/vdpau_wrapper.cfg dosyasının ismini değiştiriniz.

sudo mv /etc/vdpau_wrapper.cfg /etc/vdpau_wrapper.cfg.YEDEK
Ardından aşağıdaki komutla kuruluma kaldığınız yerden devam ediniz.

sudo apt-get install -f
Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki komutla eklentiyi etkinleştirmek için gerekli komutları çalıştırınız. Bu komutları çalıştırıken de Firefox tarayıcı kapalı olmalı.

echo check_certificate = off | tee ~/.wgetrc
sudo pipelight-plugin --update
sudo pipelight-plugin --unlock shockwave
sudo pipelight-plugin --enable shockwave

Ardından Firefox tarayıcıyı açınız. Tarayıcı açıldığında eklentileri indirmek için bir iletişim penceresinin açıldığını göreceksiniz, işlemin bitmesini bekleyin. Ardından Firefox tarayıcıyı kapatıp yeniden açın.

Eğer Shockwave etkinleşmezse, tarayıcıyı kapatıp aşağıdaki komutları yeniden çalıştırın ve ardından tarayıcıyı yeniden çalıştırın.

sudo pipelight-plugin --unlock shockwave
sudo pipelight-plugin --enable shockwave
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2016, 22:24:21 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Hamikisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Quadro Fx770m
  • İşlemci: Core 2 duo
Ynt: [Çözüldü] Firefox Shockwave Sıkıntısı
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2016, 21:03:46 »
[member=8]Butterfly[/member]  hocam nvidia x settings te vblan ki kapattim.Böylece glxgears da 1000+ üstüne çikabiliyorum.Ancak allow flippingin ne olduğunu bilmediğim için onu ellemedim.O tikli kalsin mi yoksa tiki kaldirayim mi ? BU arada hocam helal olsun bu kadar şeyi biliyorsunuz