Gönderen Konu: Acer 5560g linux mint kurulumu  (Okunma sayısı 2667 defa)

Çevrimdışı Kerven

• Çok Yeni Penguen
  • *
Acer 5560g linux mint kurulumu
« : 22 Temmuz 2016, 20:32:38 »
Arkadaşlar linux mint 18 Sarah cinammon 64 bit indirdim. Universal usb installer, UNetbutin ve Linux live yazılımları aracılığıyla usb'ye imajı yazdırarak birkaç kere minti sıfırdan kurmayı denedim. Ama bilgisayarda sadece linux olacak şekilde kurmak istiyorym. Bu durumda bilgisayarı usb den başlayacak şekilde bios'tan ayarladım ve linux mint denemesi sorunsuz bir şekilde başladı. Masaüstünde Bilgisayar Home ve İnstall linux  Mint olmak üzere üç icon bulunmakta. İnstall'ı başlattım. Yükleme kılavuzunu takip ederek yüklemeyi yaptım. Benim yapmam gereken işler bitince yüklemenin bitmesini bekledim yükleme bitince bir uyarı geliyor yükleme işlemi tamamlandı denemeye devam edebilirsin fakat yeniden başlatana kadar falan diye orda denemeye devam et ve şimdi yeniden başlat diye iki buton var şimdi yeniden başlat dediğimde bilgisayar kapanıyor ve yeniden başlamaya çalışırken öylece kalıyor siyah ekranda hiçbir hata vermiyor.
Bu işlemleri farklı farklı usblere farklı farklı yazılımlarla disk imajını yazarak denedim ama hepsinde aynı hatayı aldım. En sonunda ultra iso yardımıyla dvd ye yazdırarak işlemi tekrar denedim yine aynı hatayı aldım. Sorunum bu bunun linux mint ile alakalı olduğunun düşünerek ubuntu debian ve linux mint mate gibi başka linux dağıtımlarını yüklemeyi de denedim ama hepsinde aynı şekilde bir sorun ile karşılaştım. Hepsinde yükeleme başarıyla tamamlanıyor fakat yükleme tamamlandıktan restar yapmamı istiyor. Restart yap deyince bilgisayar açılmıyor.  Sıkıntım bu dün gece uyuyamadım baya bir uğraştım ama yapamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Acer 5560g linux mint kurulumu
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2016, 00:49:58 »
LinuxMint açılırken GRUB(işletim sistemi seçme ekranı) görünüyor mu? Görünmüyorsa bilgisayar başlarken üst karakter(shift) tuşuna basılı tutunuz. Görünen ekranda LinuxMint'in üzerine gelip e tuşuna basınız. Ardından videoda görülen şekilde nomodeset değişkenini ekleyip CTRL+X' basarak yeniden başlatmayı deneyiniz.
https://linuxmint.com/pictures/screenshots/rosa/nomodeset_bios.webm