Gönderen Konu: Linux Mint ile ilgili blog açtım...  (Okunma sayısı 3975 defa)

Çevrimdışı linuxcu

• Yeni Penguen
  • *
  • ESBL
  • Dağıtım: LMDE 2 Betsy Cinnamon 64-bit
Linux Mint ile ilgili blog açtım...
« : 16 Şubat 2014, 19:41:12 »
Arkadaşlar Linux Mint ile ilgili türkçe bir blog henüz yok ben de bir wordpress blogu açtım destek olursanız sevinirim forumdan alıntılarla oluşturdum hem duyurular hem de bazı sorunları ele almak istiyorum... http://lmtrblog.wordpress.com
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 19:43:42 Gönderen: linuxcu »

Çevrimdışı someanon

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 16 Cinnamon 64
Ynt: Linux Mint ile ilgili blog açtım...
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2014, 18:21:39 »
Blogunuz hayırlı olsun...

Performans arttırımıyla ilgili postunuzun altına şu notu eklemeniz iyi olur sanırım. Performans arttırayım derken sistemi kararsızlaştırmak da mümkün olabilir gibi görünüyor.

"You could use APT to upgrade all your packages with one simple command (“apt
upgrade”) but we strongly recommend you don’t do so. The reason is that it doesn't make
any distinctions in selecting which updates to apply and assumes that you want all of
them.
Some parts of the system are safe to update and some others aren’t. For instance, by
updating your kernel (the part which is responsible among other things for hardware
recognition) you might break your sound support, your wireless card support or even
some applications (such as VMWare and Virtualbox) which are closely linked to the
kernel..."

Özetle: " apt upgrade gibi basit bir komutla tüm paketlerinizi tek hamlede güncelleyebilirsiniz fakat bunu yapmanızı kesinlikle önermiyoruz çünkü hangi update'lerin uygulanacağı hangilerinin uygulanmayacağı şeklinde bir ayrım yapılmıyor ve hepsini istediğiniz varsayılıyor.
Sisteminizin bazı parçaları güncellemek için güvenlidir, bazı parçaları değildir. Mesela, kernel'inizi (başka şeylerle birlikte donanımın tanınmasından da sorumlu olan parça) güncelleyerek ses desteğinizi, kablosuz kartı desteğinizi ve hatta bazı uygulamalarınızı bozabilirsiniz..."

http://www.linuxmint.com/documentation.php adresindeki üstteki vesiyon 15'in dosyasından"

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint ile ilgili blog açtım...
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2014, 19:08:10 »
Hayırlı olsun yeni bloğunuz :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...