Compiz artık geliştirilmesi durmuş bir pencere yöneticisi olduğu için Debian depolarından çıkarıldı. Şu an için Compiz'i varsayılan ve aktif pencere yöneticisi olarak kullanan tek dağıtım Ubuntu'nun Unity'li masaüstüdür. Compiz ile ilgili bakım bir bakıma Ubuntu tarafından sürdürülmektedir. Compiz Debian (Wheezy, Jessie, Sid) deposunda olmadığı için sağlıklı olarak yüklemek zor olmakla beraber, Debian Squeeze deposundan yüklenebilir diye düşünüyorum. Bir deneme yapıp olumlu sonuç alırsam farklı bir konuda paylaşım yapabilirim. Bunları sizin LMDE kullandığınızı bildiğim için yazıyorum. Yoksa Ubuntu tabanlı sürüme @Quaoar'ın bahsettiği biçimde depodan kurulabilir.
Not : Bir de MAte 1.6 sürümün Compiz ile uyum sorunu vardı yanlış hatırlamıyorsam, bunları test edip bilgi vereceğim.
Yine LMDE kullandığınızdan hareketle, Wine uygulamasını PPA deposundan klasik metodlar ile yüklememeniz gerektiğini hatırlatayım. Ubuntu PPA deposundan güncel Wine sürümünü yüklemeyi deneyip, bunun da ayrı bir konuda nasıl yapılabileceğini paylaşacağım.