Gönderen Konu: Linu Mint kaldirdim windowsa giremiyorum  (Okunma sayısı 2479 defa)

Çevrimdışı morgoyo

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • İşlemci: Intel Core i7
Linu Mint kaldirdim windowsa giremiyorum
« : 20 Ağustos 2016, 22:29:05 »
Merhaba Arkadaslar,

Buyuk bir sorunum var bir merakla windows 10 kurulu bilgisayarima Linux mint kurdum ( windowsun yanina yani d: kismina)
Daha sonra sikilip linux u kaldirmaya karar verdim ve windows uzerinden disk yonetiminden linuxun kurulu oldugu sabit diski ve swap kismini sildim.
Geriye kalan bos alani windowsta d: bolumu olarak kullanmak icin yine disk yonetiminden bos kalan kismi yeni basit birim olustur secenegiyle bicimlendirmeye calistim.

Diskte yeterli alan yok uyarisini alinca internette dolasirken gordugum sabit diski dinamik diske cevirmeyi denedim. Sabit diski dinamik diske cevirince bos kalan kismi D: olarak bicimlendirebildim.

Sonrasinda windowsa girmeye calistigimda boot hatasi verdi ve ben de bir windows 10 kurulum usb si hazirlayip bilgisayari onunla baslattim oradan boot repair yaptigimda sonuc alamadim ben de komut ekranini baslatip oradan repair icin yazilacak komutlari girdim ve ayrica chkdsk komutlariyla hard diskin 2 kismini da denetlettim. sonucunda hala windows a giremiyorum ve grubu tekrar nasil yukleyecem onu da bilemiyorum.

Windowsu dosyalarimi kaybetmeden tekrar nasil kullanilabilir hale getirebilirim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Ynt: Linu Mint kaldirdim windowsa giremiyorum
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2016, 23:50:19 »
Windowsun yanına tekrardan linux Mint'i kurup öyle Windowsa giriş yap derim.
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linu Mint kaldirdim windowsa giremiyorum
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2016, 00:27:30 »
Windows ile ilgili forumlardan destek alabilirsiniz, Windows önyükleyicisini yeniden kurmanız gerekir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]