Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım Yöneticisi Dışında Program Kurulumu Nereye Olacak  (Okunma sayısı 4036 defa)

Çevrimdışı brkilinc

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon Masaüstü
Arkadaşlar iyi geceler hepinize. Linux mint'te bir programı yazılım yöneticisi dışından kurmam gerek ve nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. python dili ile proglamlamaya girmek istediğim için kendi sitesinden pycharm indirdim fakat kurulumu anlamadım . kurulum aşamasında tar.gz dosyasını kopyalamamı istediği installation location'un neresi olduğunu bilmiyorum. ve de bu klasöre nasıl rewrite izni veririm bilmiyorum. yardım da bulunabilir misiniz?
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2016, 00:20:58 Gönderen: brkilinc »

Çevrimdışı berkay.engin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: ATI READON
  • İşlemci: AMD A10
Ynt: Yazılım Yöneticisi Dışında Program Kurulumu Nereye Olacak
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2016, 23:25:10 »
Merhabalar,

Bende profesyonel olmamakla birlikte sana yardım etmeye çalışıcam. Şimdi ilk olarak "installation location " kavramına gelelim. Bu hedef senin istediğin bir yer olacak yani bu dizin home dizininin altında oluşturduğun "pychram" dizini olabilir. Eğer home altında kendi kullanıcı dizinini kullanırsan zaten bu dizinde write/read izinlerine sahipsindir. Dolayısıyla rw permissions gerekmez.

Kod: [Seç]
tar xfz pycharm-2016.2.1.tar.gzbu komutla sıkıştırılmış doyanı çıkart.

Daha sonra çıkarttığın dizini terminalden aç ve
Kod: [Seç]
sudo ./pycharm.shyaz ve çalıştır kuruluma başlayacaktır.

Yeni başlıyorsan pychram fazla gelişmiş gelebilir ve python ile başarılar dilerim :)

Çevrimdışı brkilinc

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon Masaüstü
Ynt: Yazılım Yöneticisi Dışında Program Kurulumu Nereye Olacak
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2016, 00:20:39 »
hocam dediklerinizi yaptım ve oldu. yardım ve önerileriniz için ayrıca teşekkür ederim, bu kadar kısa sürede cevap verdiğiniz için ayrıca teşkkür ederim. iyi akşamlar.