Gönderen Konu: Spotify Açık Kaynak Kodlu Mu?  (Okunma sayısı 4772 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Spotify Açık Kaynak Kodlu Mu?
« : 24 Ağustos 2016, 03:51:06 »
İyi forumlar.  ;)

Yazılım Yöneticisinde bulunan spotify açık kaynak kodlu mu?
18 ile birlikte bazı popüler uygulamaların, yazılım yöneticisinde yer alacağını biliyorum. Ancak sahipli kodların açıklama kısmında bir uyarı olmasını beklerdim ya da kurulurken, "bu kodlar açık değil!" tarzı bir açıklama. Ancak ben böyle bir uyarı görmedim.  :-\

Spotify gibi bir uygulamanın açık kaynak kodlu olmayacağını tahmin ettiğimden şüpheye düştüm. Elbet açık kaynak bir istemci yazılmış olabilir ama heralde o yazılan istemci de bu kadar işlevsel olamaz. Ya da olabilir mi? Aklımda deli sorular. Birisi beni aydınlatabilir mi?  :) :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Spotify Açık Kaynak Kodlu Mu?
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2016, 12:09:02 »
Sanırım Spotify açık kaynak kodlu bir yazılım değil. Çok kullanıldığı için Import deposuna paketleri eklenmiş. Depodaki tek açık kaynaklı olmayan uygulama bu değil, örneğin Skype gibi uygulamalarla Nvidia gibi donanımların da sahipli sürücüleri mevcut depoda. Gerçi bunlar Ubuntu deposundan geliyor ama yine de Yazılım Yöneticisi ile yüklenebiliyor. Yazılım Yöneticisinde yüklenen paketlerin lisansı ile ilgili bir kısım bulunmuyor. Eklenmesi için aşağıdaki bağlantıdan istekde bulunulabilir.

https://community.linuxmint.com/idea

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Ynt: Spotify Açık Kaynak Kodlu Mu?
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2016, 12:38:51 »
Sanırım Spotify açık kaynak kodlu bir yazılım değil. Çok kullanıldığı için Import deposuna paketleri eklenmiş. Depodaki tek açık kaynaklı olmayan uygulama bu değil, örneğin Skype gibi uygulamalarla Nvidia gibi donanımların da sahipli sürücüleri mevcut depoda. Gerçi bunlar Ubuntu deposundan geliyor ama yine de Yazılım Yöneticisi ile yüklenebiliyor. Yazılım Yöneticisinde yüklenen paketlerin lisansı ile ilgili bir kısım bulunmuyor. Eklenmesi için aşağıdaki bağlantıdan istekde bulunulabilir.

https://community.linuxmint.com/idea

Anlıyorum hocam. Sürücüler kısmında uyarı vardı mesela. Diğer sahipli yazılımları makineme pek kurmadığım için (Skype ve diğer kapalı kodlular) bunun böyle olduğunu bilmiyordum. Linki değerlendiricem zamanı gelince. Teşekkür ederim açıklama için.  : )