Gönderen Konu: Intel + Nvidia GPU Hibrit GPU ve Bumblebe Hakkında Sorular  (Okunma sayısı 4521 defa)

Çevrimdışı Kibritt

• Yeni Penguen
  • *
Hocam Linux'da bu hibrit 2 kart arasındaki geçişleri otomatik sağlıyor mu sürücüler?

Düzenleme : İmla ve Türkçe karşılıklar
driver => sürücü
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2016, 15:05:53 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Intel + Nvidia GPU Hibrit GPU ve Bumblebe Hakkında Sorular
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2016, 09:35:19 »
Otomatik geçiş sağlamıyor, Bumblebee-ui kurarak Nvidia GPU ile açılmasını istediğiniz uygulamaları tanımlayıp, yine bu araç yardımıyla tanımlı uygulamaları Nvidia GPU ile açabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Kibritt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2016, 14:27:31 »
Her Linux dağıtımında öyle mi oluyor? Birde uygulamaları biriyle açmasak çalışmıcak mı? :D

Düzenleme : İmla
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2016, 15:06:36 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı zboraon

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2016, 14:42:27 »
her Linux dağıtımında öyle mi oluyor bide uygulamaları biriyle açmasak çalışmıcak mı :D

Tahminimce her linux dağıtımında böyle oluyor.

2. sorunuzu anlamadım. Ya intel ekran kartıyla, ya da Nvidia ile açacaksınız, ama illa bunları kullanmayacağım diyorsanız,uygulamayı (uygulamaya bakar tabi) Xorg'u yüklemeden de çalıştırabilirsiniz.

Umarım doğru cevap vermişimdir.
Kendi çapında bir jeolog.

Çevrimdışı Kibritt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2016, 15:01:26 »
Aynen, 2. sorum saçma oldu sonradan farkettim. :D Sürekli biri çalışacak zaten, sıkıntı çıkarır mı bir tanesi çalışsa?

Düzenleme : İmla
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2016, 15:07:23 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı zboraon

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2016, 15:05:03 »
aynn 2.sorum saçma oldu sonradan farkettim :D sürekli biri çalışacak zaten sıkıntı çıkarır mı bi tanesi çalışsa

Yanlış bilmiyorsam windowsta da böyle, istediklerinizi bumblebee ile nvidia ile çalıştırabilirsiniz.

Veya bütün sistemi ve haliyle applikasyonları/programları nvidia ile açabilirsiniz, onun da yolu nvidia-prime kurmak. Tahminimce başka bir başlıkta o anlatılıyordur. Onu kurmak daha sorunsuz zaten.
Kendi çapında bir jeolog.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2016, 15:13:38 »
[member=2879]Kibritt[/member] , konuyu böldüm. Kurulum ile ilgili anlatımlar altında muhabbetvari iletiler uygun olmuyor. Ayrıca yazım kurallarına özen gösterelim lütfen.

Bumblebee kurunca sistem şu şekilde işliyor.  Yapılandırma dosyaları ile Nvidia ile ilgili sürücüler karalisteye alınıp çalıştırılması nelgelleniyor. Böylece sistem varsayılan olarak Intel GPU ile ilgili sürücü etkin olarak açılıyor. Nvidia GPU tarafından işlenmesi istenen uygulama optirun komutu ile çalıştırılıyor ve ilgili uygulama Nvidia GPU tarafından işleniyor. Modern sistemlerde Nvidia GPU sadece işleme görevi görüyor, görüntü her halükarda Intel GPU üstünden çıkış veriyor, Windows'da da durum aynı. Bumblebee-ui uygulaması optirun komutu ile yapılan işlevi grafiksel olarak yapıyor. Bir uygulama Nvidia GPU tarafından işlenirken Intel GPU kapanmıyor, masaüstü ortamı ve diğer uygulamaların işlenmesinden Bumblebee sisteminde Intel sorumlu. Nvidia GPU'nun işleyeceği uygulama kapanınca Nvidia GPU'da pasifleşiyor.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Kibritt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2016, 15:21:49 »
Googlede araştırıyordum tamda Windows da hiç bir oyunu veya uygulamayı Nvidia sürücüsü ile açmadım otomatik sanıyordum sıkıntıda çıkmadı gerek yok ozaman :D  çalışsın biri

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2016, 15:24:58 »
Windows'da bu işi anladığım kadarıyla uygulamalar ile ilgili önyüklü profil varsa otomatik yapıyor, eğer yoksa GPU'yu seçmeniz gerekiyor, bu husus bu forumun kapsamı dışında kalıyor.

Çevrimdışı Kibritt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2016, 15:40:29 »
Windows ve Linux'ta da aynıysa ok niye Linux'ta otomatik deil diye sorguluyordum sabahtan beri ben yanlış biliyormuşum  :D adamsın