Webde gezinirken gizliliği bir dereceye kadar sağlamak mümkün ama tam bir gizlilik imkansız. Konusu açılmışken bu konuda birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:
1) Google Chrome, Microsoft Edge, Maxthon vb. tarayıcılar gizliliğinizi sağlamaz. Kullanmayın. Güvenilir bir web tarayıcı bulun. Anketlerdeki tarayıcılarla ilgili ankete göz atabilirsiniz.
2) Bir izlenme koruması eklentisi(Ghostery, Disconnect, Blur, Noscript) kurun ya da reklam engelleme eklentinize izlenme koruması filtreleri ekleyin.
3) Güvendiğiniz bir VPN servisi kullanın. Hangisi iyidir, bu ayrı bir tartışma konusu olduğundan şu an bu konuya girmiyorum. Ama web tarayıcınızın oturumu kaydetme seçeneğinin açık olduğundan emin olun. Böylece her çıktığınızda çerezler temizlenir.
4) Her zaman https ile şifrelenmiş bağlantıları tercih edin. Hangi sitelerin bunu sunduğunu bilmek zor olduğundan Https Everywhere eklentisi size bu konuda yardımcı olacaktır.
5) Google, Bing, Yahoo, Baidu ve Yandex gibi arama motorları sizi takip eder. DuckDuckGo, Startpage, Ixquick, Unbubble, Yacy arama motorlarından birini kullanın.
6) Mümkünse Google, Apple, Microsoft, Amazon, Facebook, Yandex vb. şirketlerin hiçbir servisini kullanmayın. E-mail için Protonmail, harita için Openstreetmap, chat ve görüntülü görüşme için Jabber veya bir Facebook hizmeti olmasına rağmen Whatsapp(şifreleme kullanıyor) gibi seçenekleri tercih edin. Bu şirketlerin pek çok servisinin açık alternatifleri var.
7) Sosyal medyaya gizli bağlantı kurmanın hiçbir anlamı yok. Sosyal medya, kendinize dair her şeyi ortaya döktüğünüz bir yerdir. Gizli kalmasını istediğiniz bir şey varsa sosyal medyada olmasın.

Mali işlemlerinizin gizli kalmasını istiyorsanız çare yok, Bitcoin, Litecoin vb. para birimlerine mecbursunuz.
9) VPN kullanmak tek başına yetmeyebilir. DNS'yi de değiştirmeniz lazım ama Google vb. şirketlerin DNS'lerini kullanmayın, OpenNIC DNS'leri iyidir.
10) Dosyalarınızı şifrelemek için cryptsetup, eCryptfs veya encfs gibi yazılımları tercih edin.
11) Mümkün olduğunca açık kaynak yazılım kullanmaya çalışın.
Bu konuda tavsiyeler için
şu siteye bakabilirsiniz. Sadece GNU lisanslı yazılım ve servisleri tavsiye etmişler. Peki bunların hepsini kullanıyor muyum? Hayır. Bu seviye bir mahremiyete ihtiyaç duymuyorum. Ama ihtiyacı olanlar bunları deneyebilirler. Fakat tekrar hatırlatayım hiçbir yöntem %100 gizlilik sağlamaz.