ps x
yukarıdaki komutla çalışan uygulamaları görebilirsin, yanında bir pid numarası olacaktır.
kill -9 pidnumarası
[member=3265]LinuxMİnt[/member]
Dostum Esc tuşuna basıyorsun, oyundan çıkıyor.Herhangi bir özel yanı veya karmaşıklığı yok yani 
sonra yine önceki konuda verdiğimiz emülatör görünümü geliyor karşına,köşede x butonu var.Ona basıp çıkıyorsun
şeklinde kapatabilirsin.
not : bu geçici bir çözüm, bunun dışında kapatmak için farklı bir yolu veya kısayolu var mı bilmiyorum.
[warning]Not : Konu başlığı açarken, sorunu belirtir nitelikte olmasına dikkat edin. Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler [/warning]
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Açacağım başlığa bir dahakine dikkat edeceğim, bir daha olmaz söz

[member=3265]LinuxMİnt[/member]
Dostum Esc tuşuna basıyorsun, oyundan çıkıyor.Herhangi bir özel yanı veya karmaşıklığı yok yani 
sonra yine önceki konuda verdiğimiz emülatör görünümü geliyor karşına,köşede x butonu var.Ona basıp çıkıyorsun
Evet öyleymiş sorun hal oldu
Emülatörün kullanımı Apple bilgisayar gibiymiş sormadan kullanamıyorsun, teknoloji mağazasında ipad`de bi taracıyı kapatmak için abartısız bir saat uğraşmıştım (inada binmişti iş) sonradan internette sorunca; avcunu ekrana koyma veya açma kapama düşmesinden pencere kapama gibi orjinal yöntemi var olduğunu öğrenmiştim.
Yardımınız için çok teşekkür ederim.