Gönderen Konu: Eski paketleri kaldırmak  (Okunma sayısı 3781 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Eski paketleri kaldırmak
« : 13 Ekim 2016, 17:11:45 »
İyi akşamlar olsun.
Birkaç gün önce Hplip paketinin yeni sürümünü kurdum.  Bu arada ev dizinimde hplip uygulamasının eski paketleri duruyor.
Bunları kalıcı olarak silmemde bir sakınca var mı?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Eski paketleri kaldırmak
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2016, 17:17:02 »
Silmenizde herhangi bir sakınca yok, sanırım depo yerine elle kurulum yaptınız.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2016, 21:09:50 »
İyi akşamlar olsun,
Butterfly, evet depoda olmadığı için internetten indirip elle kurdum. Bence depoya alınsa yerinde olur.

Mesajlar Birleştirildi.
iyi akşamlar olsun,
Biraz önce yazılım yöneticiyle kurduğum bir oyunu aynı yollla kaldırdıktan sonra "cowsay" diye bir uygulamayı da kaldırdım. Fakat kaldırılan ek paketlerden sistemsel değeri olduğunu anlayınca yeniden kurdum ve sistemi yeniden başlattım.
Sistem kapanırken siyah ekranda ubuntu 14.4 ve devamında okuyamadığım birkaç satır yazı yazdı beyaz harflerle. Sistem yeniden başlatıldıktan sonra da eskiden olduğunun aksine önce üzerinde ubuntu 14.4 yazan ve altında giderek yanan noktaların olduğu pembe bir ekran göründü.
Sonrasında sistem olağan biçimde başlatıldı. Sistemi bir kez daha yeniden başlatınca da aynı sonuçla karşılaştım.
Bunun nedeni nedir? Sistemde bir sorun var mı acaba?

Mesajlar Birleştirildi.
Hemen belirteyim, yazılım yöneticisinden yalnışıkla "cowsay"ı kaldırmadan önce hplip paketinin eski sürümlerini kalıcı olarak sildim.
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2016, 21:26:38 Gönderen: serdar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2016, 14:13:49 »
Hplip uygulamasının her güncel pkaetini depoya almak yerine denenmiş bir sürümü depoda tutmak tercih ediliyor olsa gerek. Bu paket Ubuntu tabanından geldiği için Linux Mint geliştiricileri doğrudan müdahale edemiyor. Bazen olası sorunlarla ilgili fazla bildirim olursa, daha güncel sürümü Linux mint deposuna alabiliyorlar, daha önce Linux mint 17.2 veya 17.3'de böyle bir durum olduğunu hatırlıyorum.

Cowsaw'ın bahettiğiniz soruna neden olacak bir paket olacağını sanmıyorum, sorun devam ederse yeni bir konu açarsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]