Sorun çözüldü 
2 Gündür uğraştığım sorunu nihayet çözdüm.
Aynı sorunu yaşayanlar olabilir (..ki var internette sürekli karşıma çıkıyordu..) şimdi adım adım anlatmak istiyorum.
Öncelikle dosya yöneticisinden soldaki diskler kısmından windows'un disklerine tıkladığınızda hata almamanız gerekiyor. Eğer hata alıyorsanız
buradaki makaleye göz atın.
Erişim sorununu giderdiğimize göre sıradaki adıma geçelim,
Buradaki makaleye gidip Boot Repair uygulamasını kurun. Farklı bir sürücüden kurmanıza gerek yok, denendi onaylandı.
Programı kurduktan sonra girin, GRUB Konumu sekmesinden boot/efi bölümü olarak "
grub'un görmediği işletim sisteminin barındığı diski seçin. bende 1. diskdi yani sda1". Sonrasında Apply'e tıklayın ve olay bitsin.
Ancak bu şekilde grub ekranında birsürü gereksiz ve kullanmayacağınız boot seçeneği olacaktır. Bunlarıda
buradaki yazılımı kurarak silebilirsiniz. Hatta isimlerini düzenleme ve daha temiz bir hale getirme şansınız bile var. Örneğin Windows 10 için grubda Windows Boot Loader diye geçen seçeneği direkt Windows 10 olarak yeniden adlandırabiliyorsunuz.
Benden bu kadar. Yardımları için [member=8]Butterfly[/member] 'a teşekkürlerimi sunarım. Ufkumuzu açtınız

Yapamayan olursa ulaşabilir, elimden geldiğince öğrendiklerimi aktarabilirim.