Gönderen Konu: İleri düzey linux eğitimi için önerileriniz var mı?  (Okunma sayısı 3815 defa)

Çevrimdışı dbedel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Xfce

Merhaba arkadaşlar linux için bir eğitim kitabı var mı?  3-4 aydır linux kullanıyorum en basit kavramları öğrendim sayılır fakat kendimi bu konuda geliştirebilmem için sizin önerebileceğiniz kitaplar var mı? Okuduğum bölümden dolayı C++ ve javayı az çok biliyorum. Fakat benim öğrenmek istediğim Linux üzerinde çeşitli problemleri çözebilmek için bulunmam gereken seviyeye nasıl gelebileceğim. Mesela bir sorunla karşılaşıyorsun ve forumlardan araştırdığın kadarı ile x kodunu terminalde çalıştırıyorsun ama kodun özünü öğrenemiyorsun. Sana yaz diyorlar yazıyorsun. Bu kodun şu kısmı şudur buradaki değişken şunu temsil eder şu kütüphane sayesinde şu komut uygulanır... Bunların nereden geldiği hakkında pek bir bilgi yok. Ezbere yapıyoruz pek çok şeyi. Sizce ezberi bozup (bir yere kadar tabii) gerçek Linux dilini nasıl kavrayabilirim?

Umarım yazar adı vermek yasak değildir ama bir kitap buldum ve almayı düşünüyorum. [Kitap burada] Bu kitapla linux mint üzerinden gidebilir miyim? Bazı arkadaşlar kitap almaya gerek yok diyorlar ama uzun uğraş gerektiren derslerde ben kitap almak istiyorum çünkü forumlarda bilgi çok fazla evet ama karman çorman ve sadece nokta atışı ile ufak sorunları çözüyor. Ben toplu, biraz eksik bilgi olsa da konu akışının güzel olduğu, öğrendikten sonra kendimi hangi konularda geliştirmem gerektirdiğini bilebileceğim bir kaynak arıyorum.

İlerde link kırılırsa kitap adı Gömülü Linux Sistemleri - Nazım Koç orjinal alacağım.

İyi forumlar

Mesajlar Birleştirildi.
Fikri olan yok mu?
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2016, 10:50:21 Gönderen: dbedel »

Çevrimdışı ae2873

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinammon
  • Grafik Kartı: AMD RADEON R5
  • İşlemci: AMD A8 7410 APU
Ynt: İleri düzey linux eğitimi için önerileriniz var mı?
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2016, 00:40:38 »
merhaba,
bu kitap anladığım kadarı ile bu işten az çok anlayan ve linux geliştirmek isteyen kişiler için yazılmış.
yani kitabın asıl amacı linux köklerini öğrenerek özel bir sürüm yaratacak bilgi sağlamak, ve evet bu kitabı okursanız (tahminimce) linux hakkında koldardan fazlasını öğrenebilirsiniz.
Hangi değişkenin nerelere etki edeceğini haataların neyden kaynaklandığını anlayıp çözebilecek bir seviyeye ulaşmanız mümkün

Çevrimdışı dbedel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2016, 13:55:27 »
Teşekkür ederim, kitabı sipariş vermiştim 2 gün önce felan. Geldiğinde başlıyacağım. Alınca fikirlerimi söylerim.

Çevrimdışı messett

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 940m
  • İşlemci: İntel core i5-6200
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2016, 16:11:34 »
Teşekkür ederim, kitabı sipariş vermiştim 2 gün önce felan. Geldiğinde başlıyacağım. Alınca fikirlerimi söylerim.
söylemişsiniz ama fikrinizi açıklamamışsınız. kitap hakkında birşeyler yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı own

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2016, 23:50:25 »
Cok guzel bir kitap faydasini gorecegine eminim. Sadece Mint degil istedigin versionu kullanabilirsin. Kitap candir. Basarilar dilerim.