Gönderen Konu: Cinnamon Başlangıç Hatası  (Okunma sayısı 2970 defa)

Çevrimdışı Agola

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • İşlemci: Intel i5-4590
Cinnamon Başlangıç Hatası
« : 11 Kasım 2016, 14:51:40 »
Merhaba.
Burada anlatıldığı gibi =>https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1625.0 ppa deposundan cinnamon masaüstü yükseltmesi yaptım. Açılışta siyah ekranda takılınca Linux Mint 18 Sarah için
 tarif edilen kararlı cinnamon sürümünü yükleyip yine anlatıldığı gibi kararsız ppa deposunu kaldırdım ancak hala masaüstüm gelmiyor. Şunu keşfettim ekranda hiç bir şey görmememe rağmen kullanıcı adım şifremi girdikten sonra startx komutuyla masaüstünün normal gelmesini sağladım. Her açılışta aynı işlemleri yapmam gerekiyor.
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2802 bu linkteki çözümü de denedim maalesef düzelme olmadı. Sonra epey komut deneyip muhtemelen sistemi karman çorman hale getirdim.

Sorunum hala aynı siyah ekranda yazıları görmeden k.adım şifrem ve startx komutuyla masaüstüm geliyor. Tekrardan işletim sistemini kurmak istemedim onca özelleştirme yaptıktan sonra. Ne önerirsiniz yeni baştan mı kurmam mantıklı olur?
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2016, 23:51:00 Gönderen: Agola »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon Başlangıç Hatası
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2016, 15:08:49 »
Aşağıdaki bağlantıdaki öneriyi deneyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2676.msg17023#msg17023

Sorun çözülmezse aşğaıdaki komutun çıktısını paylaşınız.

Kod: [Seç]
dpkg -l | egrep 'mint-meta|mdm'
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Agola

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • İşlemci: Intel i5-4590
Ynt: Cinnamon Başlangıç Hatası
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2016, 20:12:45 »
Malesef düzelmedi. Komutun çıktısı;
omer[member=267]omer[/member]-H87M-D3H ~ $ dpkg -l | egrep 'mint-meta|mdm'
ii  mdm                                             2.0.10+sarah                                          amd64        MDM Display Manager
ii  mint-mdm-themes                                 2014.10.29                                            all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-mdm-themes-gdm                             1.8.1                                                 all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-mdm-themes-html                            2.0.10                                                all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-meta-cinnamon                              2016.07.23                                            all          Set of packages installed by default in the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-meta-core                                  2016.07.23                                            all          Core Linux Mint packages
omer[member=267]omer[/member]-H87M-D3H ~ $

Mesajlar Birleştirildi.
Geçici çözüm buldum diyebilirim.

sudo dpkg-reconfigure mdm

bu komutla "default display manager" seçimini sddm yaptım, açılışta şifre sorma ekranı geliyor ubuntuya benzer.  Aynı komutla mdm pencere yöneticisini seçtiğimde ilk bahsettiğim soruna geri dönüyorum.

Mesajlar Birleştirildi.
İşletim sistemini tekrardan kurmaya karar verdim. Düzeleceği yok bu sorunun. Dünden beridir uğraşıyorum.  :'(
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2016, 23:50:44 Gönderen: Agola »