Gönderen Konu: Hangi linuxu kurmalıyım?  (Okunma sayısı 3952 defa)

Çevrimdışı ASA

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: mint xfce
  • Grafik Kartı: nvidia geforce 2gb 940m 64 bit
  • İşlemci: intel core i5 6200U 2.30 ghz çift çekirdek
Hangi linuxu kurmalıyım?
« : 20 Kasım 2016, 20:11:47 »
Slm arkadaşlar aranıza ve bu ailemize yeni katıldım. O yüzden önce tanışma faslı olarak hepinize merhaba dilerim.  Çok fazla sorularım var ama öncelikli olarak en önemlilerini siz üstadlardan cevabını öğrenmek istiyorum.

Arkadaşlar öncelikle bu sene üniversiteyi kazandım. Pc programcılığı bölümünü, temelim zayıftı girdiğimiz sınavlardada çoğunlukla sınıfça kalıyoruz. Temelimiz sizler kadar iyi değil, Biz bu sene java yı seneyede
C# programlamayı öğrenececeğiz.

Kendimi geliştirme açısından ve windowsdan lanet ettiğimden( o kasılmalar yavaşlamalar 5 dakikada başlamalar vs vs vs öffff) linuxa geçmeye karar verdim.
Sizce şuan en kararlı en stabil ve en az ram harcayan sistemi aşırı derecede yormayan netbooklar için 5 saniyede açılıp kapanan ve java yı mümkünse C# çalıştırabileceğimiz hızdan stabiliteden uçan en kararlı
linuz sürümü hangisi?

leptop özelliklerim
intel core i5 2.30 ghz çift çekirdek
4 gb ram
512 gb hardisk artı 8gb ssd
2gb nvidia geforce 940m 64 bit ekran kartı
ultrabook taplet pc
lenova yoga 500 ısk 14
gibi bir sistemim var fakat win 10 olsun diğer win sürümlerinde aşırı kasıyor ve şöyle 2 ay kullandığınızda sistem paso hata veriyor geç açılıyor dolayısıyla windows istemiyorum. Oyunlar için widows kullanıyordum.
Fakat linuxdada oyunların çalıştığını duyunca geçmeye karar verdim. Okuldaki programlamada kullanacağım için en hızlı ve stabiliteli linux olmalı

birde linuxa sanal makineyi nasıl kurarız bir türlü kuramadım kodlarınıda bilmiyorum nerden öğrenebilirim genellikle hata veriyor sistem

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Hangi linuxu kurmalıyım?
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2016, 22:56:09 »
Merhaba,

Linux Mint 18 Cinnamon veya Mate sürümlerinden birini tercih edebilirsiniz. Linux altında sanal makine için VirtualBox'u kurabilirsiniz, forumda kurulumuna ait fazlaca konu var.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2016, 23:36:40 »
Linux Mint 18 Cinnamon ve Mate sürümlerini öneririm.

Oyunlar için de Steam:Linux destekli oyunlar listesi konusuna bakabilirsiniz.Sürekli günceldir.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı ASA

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2016, 00:00:08 »
çok teşekkür ederim. Bir şey daha sormak istiyorum. Az ram harcayan linux dağıtımlarımı daha performanslı 5 10 saniyede pc yi açar yoksa çok programlı çok ram harcayan linux dağıtımları mı daha geç açılır ve
performansı yavaş olur.  Misal tiny core diye bir dağıtım var sanırım en az ram harcayan linux dağıtımı diyorlar bu çok mu hızlıdır yoksa linux mint cinnamon mı daha hızlıdır.?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2016, 00:08:49 »
çok teşekkür ederim. Bir şey daha sormak istiyorum. Az ram harcayan linux dağıtımlarımı daha performanslı 5 10 saniyede pc yi açar yoksa çok programlı çok ram harcayan linux dağıtımları mı daha geç açılır ve
performansı yavaş olur.  Misal tiny core diye bir dağıtım var sanırım en az ram harcayan linux dağıtımı diyorlar bu çok mu hızlıdır yoksa linux mint cinnamon mı daha hızlıdır.?

Şöyle söyleyeyim Mint en hızlı ve en kapsamlı dağıtımlardan biridir.Dediğiniz tarzdaki dağıtımları demode bilgisayarlarda kullanmak mantıklı.

Bu yüzden onları tavsiye etmem,kullanım anlamında sorunlar yaşayabilirsiniz.Şöyle ki eksik paketler,eski depolar,olası hatalar vs derken ızdırap çekme ihtimaliniz var.

Açılış hızını en çok etkileyen şey ise diskinizin hızıdır.5400 rpm lik bir diske oranla aynı işletim sistemi 7200 rpm diskte daha hızlı,SSD de ise daha da hızlıdır.

O yüzden arada oluşacak 2-3 saniyelik fark ve sorunsuz kullanım ve gelişmiş destek kısmını sizin kıyasınıza bırakıyorum.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı ASA

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2016, 01:26:47 »
Şöyle söyleyeyim Mint en hızlı ve en kapsamlı dağıtımlardan biridir.Dediğiniz tarzdaki dağıtımları demode bilgisayarlarda kullanmak mantıklı.

Bu yüzden onları tavsiye etmem,kullanım anlamında sorunlar yaşayabilirsiniz.Şöyle ki eksik paketler,eski depolar,olası hatalar vs derken ızdırap çekme ihtimaliniz var.

Açılış hızını en çok etkileyen şey ise diskinizin hızıdır.5400 rpm lik bir diske oranla aynı işletim sistemi 7200 rpm diskte daha hızlı,SSD de ise daha da hızlıdır.

O yüzden arada oluşacak 2-3 saniyelik fark ve sorunsuz kullanım ve gelişmiş destek kısmını sizin kıyasınıza bırakıyorum.

çok doğru söylüyorsunuz. O zaman linux mint yükleyeyim. Demin tiny core dağıtımını denedim cidden çok performanslı yada bir numara performans ve stabilite diyebilirim. Ama çok uğraşman gerekiyor belkide
sıfırdan yazmak gerekiyor. Yani çok uğraştırır. Şimdilik linux mint de gelişelim ondan sonra diğer dağıtımları deneriz.

birde bir şey sormak istiyorum. Linux minte C# ve java derleyebiliyormuyuz yani bir ideası var mıdır?. Visual studio 2015 çalışır mı linux mintte?