Gönderen Konu: [Çözüldü] OpenSuse 13.1 Kurulum Hata  (Okunma sayısı 3339 defa)

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] OpenSuse 13.1 Kurulum Hata
« : 18 Aralık 2016, 23:59:37 »
Selamlar,

Linux Mint kurulu olan makineme Open Suse 13.1 i Usb  Universal Boot programı ile boot ettikten sonra direkt başlattım.

Herşey olağan bir şekilde ilerlediğinde partitionlar vs. ayarlandığında kurulum yapılıyor ve kurulum devam etmesi için kendini yeniden başlatıyor. ( Buraya kadar herşey olağan ) Reboottan sonra kullanıcının yapması gereken bir işlem yok zaten.  Reboot sonrası İnstallation seçeneği yerine Boot From HardDisk seçeneğinden kuruluma devam etmeye çalışıyorum. Her tıkladığımda aynı ekran yine geliyor. İnstallation , boot from hard disk, memory test vs bu aynı ekrana yeniden yönlendiriliyorum.

Cihaz sadece 240 GB ssd ultra II diskinde çalışıyor. 16 gb flash bellekle kurulum yapmaya çalışıyorum. Herhangi bir hata falan olsa bir arama yapabilirim hem mintide sildiği için birşey yapamaz duruma geldim. Otomatik konfigürasyonu kapatım elle partition ayarlamaya çalıştım. Manuel nası yapılır pekte hakim olmadığım için yapamadım. Defalarca denememe rağmen durum hep aynı.

Open suse 13.1 iso dosyası ile daha önceden sanala kurmuştum. Fakat sonrasında iso yu başka makinede boot ettim. Taşırken bir hata oluşmuş olabilir mi yeniden indirmelimiyim. hash inede bakma imkanım yok.

Mesajlar Birleştirildi.
Universal Boot programı yerine Rufus ile denedim sorun çözüldü.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2016, 17:50:25 Gönderen: Commodor »