Gönderen Konu: [Çözüldü] /etc/fstab içinde bulanan değerlerin anlamı.  (Okunma sayısı 2417 defa)

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Arkadaşlar merhaba,
/etc/fstab altında bulunan dump ve fsck sütunların altındaki rakamlar 0 ,1,2 neyi ifade ediyor.
Kod: [Seç]
/etc/fstab
# <device>             <dir>         <type>    <options>             <dump> <fsck>
/dev/sda1              /                   ext4          defaults,noatime       0                1
/dev/sda2              none          swap        defaults                          0                 0
/dev/sda3              /home         ext4        defaults,noatime        0                 2

Bir diski mkfs.ext4 ile formatlayıp /mnt/depo isimli bir dizine bağladım. Bunun her defasında otomatik olarak bağlanmasını isteyeceğim.
Formlardan "/dev/sb1 /mnt/depo  ext4 default 0 0"  yada 0  -  1 yaparsam otomatik bağlayacağını söylüyor.
İstemiş olduğum şeyi yapabiliyorum ama defaulttan sonra ki gelen rakamların mantığını anlayamıyorum.
Konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen?
Teşekkürler.

Düzenleme: Kod etiketi
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 09:00:37 Gönderen: mehmethanifi »
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: /etc/fstab içinde bulanan değerlerin anlamı.
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2017, 18:00:21 »
Doğru anladıysam ekran çıktısındaki fsck sırasındaki numaraları soruyorsanız eğer, numaralar sürücü/bölümleri hangi sırayla kontrol edeceğini belirler. şöyleki ;
0 = kontrol yapılmaz
1 = ilk kontrol edilecek bölüm/sürücü.
2 = daha sonra kontrol edilecek bölüm/sürücüler.
Kullanımına gelince, "1"i kök dizininin bulunduğu ve "2"yi de geri kalanı için kullanın. "2" ile işaretlenmiş olan sürücüler/bölümler için ayrıca bir sıralama yapmanıza gerek yoktur. 
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Ynt: /etc/fstab içinde bulanan değerlerin anlamı.
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2017, 09:00:28 »
Teşekkürler hocam sağolun.
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış